Teknoloji

Facebook Instagram ve Messenger arasında grup sohbetlere izin veriyor

Facebook artık Messenger ve Instagram arasında uygulamalar arası grup sohbetleri başlatmanıza izin verecek. Bu güncelleme, Facebook’un uygulamalarının birbirleriyle daha iyi çalışmasını sağlama hedeflerinde ileriye doğru büyük bir adım niteliğini taşıyor. Uygulamalar arası iletişimi kullanabilmek için, kayıt olmanız gerekecek. Bu arada Facebook, Instagram’daki uygun kişilerin yüzde 70’inden fazlasının yeni Messenger deneyimine geçiş yaptığını söylüyor.

Şirket, uygulamalar arası grup mesajlaşmasına ek olarak mesajlaşma uygulamalarına başka yeni özellikler de getiriyor. Anketler Instagram’daki grup DM’lerinde ve uygulamalar arası sohbetlerde mevcut olacak. Böylece, örneğin öğle yemeğini nerede yiyeceğinize dair bir anket düzenleyebilir ve gelen yanıtlara göre karar verebilirsiniz.

Öte yandan Facebook, Messenger’a grup yazma göstergeleri ekledi, böylece birden fazla kişinin bir mesaj taslağı hazırladığını görebilirsiniz. Facebook’un yeniliklerle ilgili blog gönderisinden Instagram’a da grup yazma göstergelerinin gelip gelmediği anlaşılmıyor. Ve artık Facebook’un Birlikte İzle özelliğini arkadaşlarınızla Instagram akışınızda video izlemek için kullanabilirsiniz.

Ayrıca Facebook, Messenger’a, J Balvin’in son albümünden ilham alan bir “cottagecore” teması ve bir astroloji teması da dahil olmak üzere yeni sohbet temaları ekliyor.

İLGİLİ HABERLER