Teknoloji

Facebook arkadaşlarınızın ne hakkında konuştuğunu özel bölümde gösterecek

facebook

facebookFacebook Haber Kaynağı içinde sunduğu içerikleri geliştirmek ve kullanıcılarla daha “ilgili” hâle getirmek adına sürekli olarak çalışmalar yapıyor. Bu çalışmaların en yenisinde sosyal paylaşım sitesi, kullanıcıların kaçırmış olabileceği durum güncellemelerine odaklanıyor.

Mashable’da yer alan habere göre, seçilen bazı durum güncellemeleri “Arkadaşlar neler hakkında konuşuyor?” başlığını taşıyan bir kutu içinde gösteriliyor. Söz konusu testlerin şu an için sadece Facebook Android uygulamasında ve sınırlı sayıda bir kullanıcı grubuyla sürdürüldüğü belirtiliyor. Sosyal paylaşım sitesinin henüz test aşamasındaki özelliklerine çok az sayıda kullanıcı erişebiliyor. Dolayısıyla “seçilmiş kişiler” içinde olup olmadığını görmek isteyenlerin uygulamayı kontrol etmeleri gerekiyor.

Facebook Haber Kaynağı testlerinde durum güncellemelerini öne çıkarmak için çalışıyor

Facebook, son birkaç aydır yaptığı test ve çalışmalarda kullanıcıların gerçekten okumayı isteyebileceği durum güncellemelerini sayfanın en üstüne yakın bir yerde göstermeye odaklanmış durumda. Kullanıcıların arkadaşlarının durum güncellemeleriyle etkileşimini değiştirebilecek bu test özelliğini de söz konusu çalışmaların bir parçası şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır.

facebook haber kaynagi testSosyal paylaşım sitesinin test ettiği özellikleri her zaman tüm kullanıcılarına sunmadığı biliniyor. Dolayısıyla durum güncellemelerinin ayrı bir kutu içinde gösterilmesi de sadece test aşamasında kalacak bir özellik olma potansiyelini de taşıyor. Facebook’un bu değişikliği geniş ölçekte kullanıma sunup sunmayacağı zaman içinde anlaşılacak. Ancak sosyal paylaşım sitesi üyelerini Haber Kaynağında yeni değişikliklerin sürekli olarak bekleyeceğini de akıllardan çıkarmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER