Teknoloji

Facebook Gruplar’a toplu mesajlaşma özellikleri geldi

facebook gruplar sohbet

Facebook Gruplar hizmetine yeni bir özellik ekledi. TechCrunch‘ın haberine göre, Gruplar içinde Messenger üzerinden en fazla 250 kişinin katıldığı sohbet seçeneği sunuluyor.

Sohbetler en fazla 50 kişi dahilinde sesli veya görüntülü olabiliyor. Bu özelliğin getirilmesindeki temel amaç, kitap kulübü veya sörf kulübü gibi büyük grupların üyelerinin kendi aralarında daha küçük çaplı buluşmalar gerçekleştirmesine imkan sağlamak.

Grup içi sohbetler tüm grup üyeleri tarafından görüntülenebiliyor. Gruptaki herhangi bir kişi bu sohbete katılabiliyor veya davet edilebiliyor.

Facebook, sohbet oturumundaki her bir mesaj için bildirim göndermiyor. Eğer sohbete katılmanız için bir davet gelirse, sonrasında bildirim almaya başlıyorsunuz. Öte yandan kullanıcılar sadece kendilerinden bahsedilen mesajların bildirimlerini almayı da tercih edebiliyor.

Grup yöneticileri de sohbetleri kapatma veya oluşturma imkanına sahip. Böylelikle sadece yöneticilerin sohbet başlatması ve gereksiz yazışmaların önüne geçilmesi mümkün olacak.

Facebook, Gruplar içindeki yeni Messenger özelliklerini kademeli olarak yayacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER