Teknoloji

Facebook görüşme ve mesaj kayıtlarını saklaması nedeniyle dava edildi

facebook business suite e-ticaret

facebook gorusmeFacebook’un Android üzerinde sunduğu Messenger ve Facebook Lite uygulamalarının cihazlardaki görüşme ve mesaj kayıtlarını sakladığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Sosyal paylaşım sitesi bu durumun gün yüzüne çıkmasının ardından bir açıklama yaparak bunun gizli bir amaç uğruna gerçekleştirilmiş bir eylem olmadığını belirtmişti. Ancak bu açıklama şirketin işten sıyrılması için yeterli olmadı. Reuters’ın haberine göre, Facebook görüşme ve mesaj kayıtlarını saklaması nedeniyle dava edildi.

Söz konusu verilere Android’in problemli izin sistemi üzerinden erişim sağlayan Facebook, sadece rehbere erişim izni veren kullanıcılarının verilerini istem dışı biçimde topladığını belirtmişti. Ancak bu açıklama, Facebook aleyhine gizliliği ihlâl davası açan üç kullanıcıyı tatmin etmemiş gibi görünüyor.

Kuzey Kaliforniya Bölge Mahkemesi’ne başvuran davacılar, mahkemenin alacağı kararın Facebook’un eyleminden etkilenen tüm kullanıcılar için geçerli olmasını talep etti. Davada istenen tazminat miktarı konusunda ise şimdilik bilgi verilmedi. Davanın bir grup davasına dönüşüp dönüşmeyeceği konusunda öncelikli olarak hakimin onayı gerekiyor.

Facebook görüşme ve mesaj kayıtlarını asla satmadığının ve mesajların içeriğine erişmediğinin altını çizse de, kamuoyunda esen mevcut rüzgar sosyal paylaşım sitesinin sözüne inanılmasını zorlaştırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER