Teknoloji

Facebook, Google ve Twitter Hong Kong’u terk edebilir

facebook ve google

Teknoloji şirketleri ve Hong Kong yönetimi arasında ipler biraz daha gerilecek gibi görünüyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre; üyeleri arasında Facebook, Google ve Twitter’ın da bulunduğu Asya İnternet Koalisyonu isimli organizasyon Hong Kong yönetimini sessiz sedasız uyardı.

Bu uyarının nedeni ise Hong Kong’da yürürlüğe girmesi planlanan yeni veri koruma yasası. Söz konusu yasanın geçmesiyle birlikte teknoloji şirketleri “doxxing” (Bir kişi veya kuruluş hakkında özel veya tanımlayıcı bilgileri araştırmak ve kamuya açık platformlarda yaymak) eylemlerinden sorumlu tutulabilecek.

Teknoloji şirketleri, bir kullanıcı tarafından herhangi bir zarar verme amacı olmadan paylaşılan kişisel bilgilerin bile çalışanlarına yönelik suçlama veya soruşturma olarak geri dönmesinden korkuyor. Bunun orantısız ve gereksiz bir tepki olacağını savunan koalisyon, ifade özgürlüğünün zarar görebileceğini belirtti. Koalisyon, Hong Kong hükümetine yaptırımların çapını daraltmasını önerdi.

Facebook, Google ve Twitter’ın mektubu, Hong Konglu yetkililer tarafından da doğrulandı. Yetkililer alınan önlemlerin “doxxing” faaliyetlerinin ahlak sınırlarını zorlar hâle gelmesi nedeniyle bir gereksinime dönüştüğünü belirtti.

İLGİLİ HABERLER