Şirket olarak üzgün olduklarını söyleyen Zuckerberg, Cambridge Analytica’nın 50 milyon kişinin verilerini işlediğini öğrendikten sonra fazla bir şey yapmadıkları için özür dilemişti.
Facebook özür ilanında veri toplama kurallarının değiştirilmiş olduğunun ve büyük veri setlerine erişim hakkı olan tüm uygulamaların incelemeye alındığının altını çizdi. Sosyal paylaşım sitesi, kurallarını ihlâl eden başka uygulama ve geliştiricileri bulduğu takdirde bu uygulamaları da yasaklayacağını ve etkilenen herkesi durumdan haberdar edeceğini belirtti. İlanlarda Cambridge Analytica’dan ve Facebook profillerini Donald Trump’ın 2016 başkanlık seçimleri için kullanılmasından bahsedilmedi.
Facebook gizlilik ihlâli için verdiği özür ilanıyla bugüne kadar yaptıklarından farklı bir işe imza atmış oldu. Şirketin alışılagelmişten farklı bir adım atması, Cambridge Analytica skandalının ortaya çıkmasının ardından yaşanan öfkenin Facebook’u ne kadar korkuttuğunu gözler önüne seriyor. Resmi soruşturma ve davaların yanı sıra platformdan çekilen şirketlerin ortaya çıkması ve “Facebook’u Sil” gibi kampanyaların başlaması, sosyal paylaşım sitesini ciddi bir kullanıcı kaybı yaşama konusunda ciddi biçimde ürkütmüş gibi görünüyor.