Teknoloji

Facebook’un gençler arasındaki popülaritesi düşmeye devam ediyor

Facebook Android uygulamasının performans artışını Afrika seyahatine borçlu
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-logo-220614

Facebook’un 13-17 yaş grubundaki popülaritesi düşmeye devam ederken, genç kullanıcılar odaklarını diğer mesajlaşma uygulamalarına ve Twitter’a çeviriyor. Frank N. Magid Associates tarafından yapılan ve Bloomberg Businessweek tarafından yayınlanan araştırmaya göre, Facebook’un ABD’de 13-17 yaş grubu arasındaki kullanım oranı yüzde 88’e geriledi. Söz konusu oran 2012’de yüzde 95, 2013’te yüzde 94 seviyesindeydi. Aynı zaman dilimi içinde Twitter’ın kullanım oranı ise iki puanlık artışla yüzde 48’e yükseldi.

Düşüş oranı oldukça küçük olsa da, Facebook’un en önemli demografik grubunda gerçekleştiği için özel bir ilgiyi hakediyor. Facebook’un reklam verenler için popüler bir mecra olmasında önemli bir rol oynayan genç Amerikanlar, sosyal ağın geleceğinin de tartışılır hâle gelmesine neden oluyor. Gençlerin siteyi terk etmesinin en önemli nedenleri arasında güvensizlik ön plana çıkıyor. Facebook kullanıcılarının sadece yüzde 9’u siteyi güvenli ve güvenilir olarak tanımlarken, Pinterest için bu oran yüzde 30’a çıkıyor.

Facebook’un gençler arasındaki popülaritesinin azalması yeni bir durum değil. Aralık ayının ilk günlerinde yayınlanan başka bir araştırma da Facebook’un gençler arasında eskisi kadar “havalı” olmadığını ortaya koymuştu. Ekim ayında yayınlanan bir araştırmaysa Facebook’un ilkbaharda yüzde 72 seviyesinde olan 13-19 yaş arası kullanım oranının sonbaharda yüzde 45’e gerilediğini göstermişti.

Facebook’un gençlerin gözünden düşmesinde sitenin yaşlanan nüfusu büyük bir rol oynuyor. Ancak gençlerin siteyi terk etmesi Facebook için pek büyük bir problem teşkil edecek gibi gözükmüyor. Zira yine Facebook’un sahibi olduğu Instagram ve WhatsApp gençlerin yeni popüler mecraları arasında başı çekiyor.

İLGİLİ HABERLER