EğlenceManşetler

Facebook Gameroom ile bağımsız oyunların önünü açacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook gameroomFacebook Gameroom adını taşıyan yeni platformunu duyurdu. Söz konusu platform, gündelik PC oyunları için Steam’in gelişmiş oyunlara sunduğuna benzer hizmetler sunacak. Gameroom yakında Unity geliştiricilerinden gelen oyunları kabul etmeye başlayacak. Geçtiğimiz ay itibarıyla faaliyete geçen platform, oyun yapımcılarına Unity 5.6 oyun motorunu kullanarak oyun hazırlama imkanı sağıyor. Sonrasında Gameroom’da yerini alacak bu oyunlar Facebook üzerinde veya Facebook dışında oynanabilecek.

Sosyal paylaşım sitesi bir oyun platformu üzerinde çalıştığını geçtiğimiz mayıs ayında duyurmuştu. Sosyal paylaşım sitesi, o dönemde Facebook Games Arcade adını verdiği platformun beta sürümünü oyun geliştiricileriyle buluşturmuştu. Ağustos ayında Unity ile işbirliğine giden Facebook, geliştiricilere Unity ile hazırladıkları oyunu platformuna kolaylıkla aktarma imkanı sunacağını açıklamıştı.

Facebook Gameroom Unity bağlantısıyla oyuncular için çekici hâle geliyor

Unity ile olan bağlantısı, Gameroom’u sağlam oyuncular için gelecek vadeden bir platforma dönüştürüyor. Steam geniş yükleme tabanı, devasa katalogu ve “düzgün” video oyunlara odaklanmasıyla ciddi PC oyuncularının ilk tercihi olma özelliğini koruyabilir. Ancak Unity’nin de parlak ve zeki bağımsız oyun geliştiricileri tarafından sıklıkla tercih edildiğini unutmamak gerekiyor. Bu da Facebook Gameroom için büyük bir potansiyel anlamına geliyor.

Facebook, yeni girişiminde Steam’e rakip olmak gibi bir amaç doğrultusunda hareket etmiyor. Sosyal paylaşım sitesi, Gameroom’u insanları kendi ekosistemi içinde tutmasına yardımcı olacak bir araç olarak değerlendiriyor. Facebook Gameroom’a gelen popüler oyunlardan para kazanmayı da amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER