Manşetler

Facebook fotoğrafları içinde gizlenen bilgisayar sanatı hilesi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ya da Instagram’a yüklediğiniz her fotoğraf için Facebook sessiz sedasız şekilde, o fotoğrafın ASCII, daha basit şekilde söyleyecek olursak metin karakterleriyle oluşturulan bir kopyasını oluşturuyor. Bu şekilde Facebook fotoğrafları üzerine oldukça etkileyici bir efekt katılmış oluyor. Mathias Bynens bu hileyi keşfetmiş ve Twitter hesabı üzerinden paylaşmış.

Orijinal fotoğrafın URL’sinin sonuna .html eklediğinizde söz konusu fotoğrafın renklendirilmiş ASCII versiyonuna erişiyorsunuz. Bynens, URL sonuna .html yerine .txt eklendiğinde de siyah-beyaz versiyonun elde edildiğini söylüyor.

Örneğin Facebook’ta yayınlamış olduğumuz yukarıdaki manzara fotoğrafını ele alalım. Orijinal fotoğraf bağlantısı burada. URL’nin sonuna .html eklediğimizde bu bağlantıdaki ASCII versiyonu elde ediyoruz. Eğer .txt uzantısını eklersek, pek düzgün olmasa da, buradaki sonuç elde ediliyor.

Bir diğer örnekte Instagram’da paylaştığımız yukarıdaki fotoğrafa bakalım. Bu fotoğrafın doğrudan bağlantısı burada yer alıyor. URL’nin sonuna .html eklediğimizde buradaki sonucu elde ediyoruz. Eğer .txt eklersek elde ettiğimiz sonuç bu şekilde oluyor.

instagram-foto-ascii-300116

İLGİLİ HABERLER