Teknoloji

Facebook Flipboard tarzı mobil haber okuyucusu üzerinde çalışıyor

Facebook Flipboard tarzı mobil haber okuyucusu üzerinde çalışıyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Flipboard ve Pulse gibi şirketler çevrim içi ortamda en sık yapılan şeylerden biri olan makale paylaşımı işini dergiye benzer bir formata çevirerek farklı bir iş kolu oluşturmuştu. Bu iş kolu sosyal medya pazarının büyük isimlerinin de ilgisini çekmişe benziyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, Facebook’ta bu pazara girmeye hazırlanıyor. Haberde Facebook’un bir yılı aşkın süredir projenin gelişimi için çalıştığı ifade edilirken, bu hamlenin Google’ın Reader’ı kapatma kararı almasıyla bir ilgisi olmadığı ima ediliyor. İlk etapta sadece mobil cihazlara yönelik bir uygulamanın hazırlanacağı, şu anda herhangi bir web uygulamasından bahsedilmediği de mevcut bilgiler arasında.

facebook-logo-070513 (630 x 394)

Projenin şirket içinde Reader (Okuyucu) adıyla anıldığı öğrenilirken, uygulama yayınlanmadan önce bu ismin değişebileceği ifade edildi. Facebook’un kaynakları Flipboard’a rakip olmak için fazlasıyla yeterli olsa da, 50 milyon kullanıcıya ve başarılı bir tasarıma sahip olan Flipboard’u fazla yabana atmamak gerekiyor. Facebook’un popüler uygulamalara rakip hazırlama konusundaki siciliyse pek parlak değil. Şirket son olarak bu yılın başında Snapchat’ten hareketle Poke uygulamasını yayınlamış, ancak hedeflediği başarıya ulaşamamıştı.

Google’ın bir dönem hakimiyet kurduğu pazardan çekilme kararı almasıyla birlikte haber okuyucuları yeniden popüler hale geldi. Aralarında Digg, Feedly ve AOL’in de bulunduğu pek çok şirket dağıtımın yeniden yapıldığı pazarda kendisine daha büyük bir pay kapmak için hazırlık yapıyor. Facebook’un okuyucu projesi yukarıda bahsi geçen şirketlerden biraz daha farklı olsa da, şirketin hareketin tam göbeğinde olmak istediğini göstermesi bakımından önem taşıyor.

İlgili >> The Wall Street Journal

Günün Öne Çıkan Fırsatları

100 saat pil ömürlü Baseus Bowie H1i yüzde 38 indirimle 1.599 TL
100 saat pil ömürlü Baseus Bowie H1i yüzde 38 indirimle 1.599 TL
Satın Al
Analog optik Razer Huntsman V3 Pro 1.546,66 TL indirim aldı
Analog optik Razer Huntsman V3 Pro 1.546,66 TL indirim aldı
Satın Al
Üç cihazı aynı anda şarj eden Belkin UltraCharge 3.509,10 TL
Üç cihazı aynı anda şarj eden Belkin UltraCharge 3.509,10 TL
Satın Al
10 metrelik HDMI 2.0 kablo yüzde 31 indirimle 488,21 TL
10 metrelik HDMI 2.0 kablo yüzde 31 indirimle 488,21 TL
Satın Al
İki adet BUFF LABS gizlilik camı 190 TL indirimle 1.799 TL
İki adet BUFF LABS gizlilik camı 190 TL indirimle 1.799 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl