Teknoloji

Facebook Dating’e yaş doğrulama özelliği eklendi

facebook dating

Facebook Dating platformu ABD’de üç yıldır kullanımda. Meta bu üç yılın sonunda platforma yaş doğrulama özelliğini ekledi. Instagram‘ın yaş doğrulama özelliğinde olduğu gibi, Meta çöpçatanlık platformunda da bu özellik için Yoti isimli şirketle birlikte çalıştı.

Facebook’un otomatik sistemleri yaşı küçük birinin Dating’i kullanmaya çalıştığından şüphelenirse, kullanıcıdan yaşının doğrulanması için daha fazla bilgi sunulması istenecek. Yaş yeterliliğinin kanıtlanması için fotoğraflı bir kimlik belgesi veya bir selfie video paylaşılabilecek. Meta selfie videoları sadece Yoti’ye gönderecek ve sunucularında saklamayacak.

Yoti’nin makine öğrenmesi algoritmaları yüz özellikleri üzerinden yaş tespiti yapacak. Tahminin Meta’ya gönderilmesinin ardından selfie video Yoti tarafından da silinecek.

Facebook Dating yaş doğrulama özelliğini ilk olarak ABD’de kullanıma sunuyor

Yoti’nin teknolojisinin tartışmalı noktalarının olduğunu belirtmek gerekiyor. Nöral ağlardan yararlanan Yoti, hangi yüz özellikleri üzerinden yaş tespiti yaptığı konusunda net bir bilgi vermiyor. Yapay zekânın cinsiyet ve ten rengi üzerinden yaptığı yaş tahminlerinin yanlış çıkma ihtimali biraz daha artıyor. Özellikle koyu tenli kadınların yaşınının hesaplanmasında ciddi hatalar yapılabiliyor. Ancak Meta Yoti’nin sistemine fazlasıyla güveniyor gibi görünüyor.

Facebook Dating yaş doğrulama özelliğinin ilk etapta ABD’de kullanıma sunulduğunu belirtmekte fayda var. Meta daha fazla test yaptıktan sonra özelliği başka ülkelere de götürmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER