Teknoloji

Facebook Chrome eklentileriyle yazı kaydını ve paylaşımını kolaylaştırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook chrome kayit eklentisiFacebook’un yoğun çabalarına rağmen, internet içeriklerinin önemli bir kısmı sosyal paylaşım sitesinin korunaklı bahçesinin dışında oluşturuluyor ve tüketiliyor. Şirket, bu durumun mümkün olduğunca az yaşanması için hazırladığı iki Chrome eklentisini yayınladı. Söz konusu eklentiler, kullanıcıların yazı kaydını ve paylaşımını kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Facebook tarafından yapılan açıklamada, kaliteli içerikleri kaydetmenin ve paylaşmanın insanların web’de gezinirken gerçekleştirmeyi sevdikleri eylemler olduğu belirtildi ve bu deneyimin geliştirilmesi sayesinde insanların sitelerle daha yoğun biçimde etkileşime gireceği ve ziyaretçilerin daha fazla içeriğe ulaşmak için sitelere geri döneceği belirtildi.

Facebook Chrome eklentilerinden biri olan “Facebook’ta Paylaş” yüklendiğinde adres çubuğunun yanına bir Facebook ikonu ekleniyor. Tarayıcıda açık olan sayfayı paylaşmak için bu ikona dokunulduğunda bağlantının kopyalanmış olduğu yeni bir pencere açılıyor. Kullanıcılar bu pencere üzerinden bir mesaj ekleyerek ilgili bağlantıyı Facebook’ta, Gruplarda veya Messenger’da paylaşabiliyor.

“Facebook’a Kaydet” eklentisi ise web sitelerindeki makalelerin, videoların, tariflerin veya ürünlerin daha sonra incelenmek adına Facebook’a kaydedilmesini sağlıyor. Facebook’a yer imi olarak saklanan içeriklere farklı cihazlar üzerinden erişilebiliyor. Bu eklentiyi, daha önce sadece Facebook içinde paylaşılan içerikler için geçerli olan “Kaydet” özelliğinin dışa açılması şeklinde nitelemek yanlış olmayacaktır.

Facebook Chrome eklentileriyle içerik hakimiyetini artırıyor

Facebook Chrome eklentileriyle kullanıcılarını daha fazla paylaşım yapmaya teşvik ederken, ilgilerini çeken içerikleri kaydetmek için bile olsa başka sitelere gitmelerini engellemeyi amaçlıyor. Kısacası şirketin internetteki içerikler üzerindeki kontrolünü biraz daha sıkılaştırmayı hedefliyor.

İLGİLİ HABERLER