Teknoloji

Facebook Bulletin bülten servisi faaliyete geçti

facebook bulletin

Facebook, Bulletin adını taşıyan ve uzun süredir hazırlıkları devam eden bağımsız bülten platformunu faaliyete geçirdi. Mark Zuckerberg, konuyla ilgili duyuruyu Facebook’un kısa süre önce kullanıma açtığı sesli sohbet odalarında yaptı. Facebook CEO’su projenin medya ekosisteminde olanlara bir yanıt niteliği taşıdığını belirtti.

Bulletin ücretli ve ücretsiz içerikleri bir arada sunacak. Bazı makalelere ücretsiz olarak erişilebilecek. Diğerleri içinse ödeme gerekecek. Ücretli aboneler özel Facebook Grupları ve rozetler gibi ekstralara erişim imkanına da sahip olacak.

Facebook’un bazı yazarlara Bulletin’i kullanmaları için önden ödeme yaptığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Zuckerberg, Facebook’un yazarlardan para almayacağını belirtirken; içerik ve aboneleri başka bir platforma taşımanın da mümkün olabileceğini dile getirdi.

Facebook Bulletin ile yola çıkan isimler arasında Malcom Gladwell ve Adam Grant gibi yazarlar, Jessica Yellin ve Erin Andrews gibi ABD’de tanınan televizyon simaları bulunuyor. Kapalı beta sürecinde olan Bulletin’in kapısı önümüzdeki haftalarda daha fazla yazara açılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER