Teknoloji

Facebook at Work Slack’i yenmek için yola çıkmaya hazır

facebook at work

facebook at workFacebook son iki yıldır Slack ile rekabet edecek bir ürün üzerinde çalışıyor. Çıkan yeni bir habere göre, bu ürün çıkışı hazır hâle gelmiş olabilir.

Slack, özellikle şirketler ve ekipler arasında oldukça popüler olan bir mesajlaşma platformu. Çalışanlar farklı sohbet kanalları üzerinden birbirleriyle verimli şekilde iletişim kurma imkanı buluyor. Bu platformun başarısı benzer farklı seçeneklerin ortaya çıkmasına vesile oluyor. Bunların arasına son olarak Facebook’tan yeni bir ürün katılacak gibi görünüyor. Sosyal ağın bir süredir geliştirmekte olduğu platformun şimdiye kadar 450 şirket tarafından kullanıldığı da belirtiliyor.

Facebook at Work, yani İş’te Facebook adını taşıyan bu platformun testlerine 2015’te başlanmıştı. Facebook, İskoçya Kraliyet Bankası gibi, binlerce çalışanı olan büyük müşterilerle, bu servisin kullanımı için anlaşma yapmıştı. Servis kapsamında Facebook Gruplar, Messenger, sesli ve görüntülü görüşme, sosyal ağ profillerine, etkinliklere, canlı video işlevlerine erişme gibi imkanlar sunuluyor. Facebook at Work servisinin ücretsiz olup olmayacağı bilinmiyor. Slack’in ise hem ücretsiz hem de paralı seçenekleri bulunuyor.

The Information sitesi, Facebook at Work’ün ekim ayında herkes için kullanıma açılacağını iddia ediyor. Facebook, aktif kullanıcı başına aylık ücret belirleyecek. Her büyüklükteki şirket ise servisi, para ödemeden önce ücretsiz olarak deneyebilecek.

Facebook at Work için açılmış olan özel sayfa üzerinden bu servisin nasıl kullanılacağını ve ne gibi avantajlar sağlayacağını görebilir, servis hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER