Manşetler

Facebook At Work ile kurumlarda özel sosyal ağların dönemi başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook-at-work-150115

Facebook insanların özel hayatlarında fazlasıyla aktif şekilde kullandıkları bir sosyal ağ. Ancak söz konusu ofis içi iletişim olduğunda o kadar yoğun şekilde tercih edildiği söylenemez. İşte Facebook bu durumu değiştirmek istiyor ve bu istek doğrultusunda Facebook At Work servisini başlattı.

İş yerindeki sosyal ağ olarak tanımlanabilecek Facebook At Work’ün özel iOS ve Android uygulamaları bulunuyor. Ayrıca masaüstü ve dizüstü bilgisayarlardan erişilebilecek bir web sitesi de mevcut. Facebook gibi görünüyor, ancak şirketin kendi markası ve logosu dikkat çekecek şekilde arayüzde yer alıyor. Ayrıca Facebook reklam gösterimi yapmıyor veya ne yaptığınızı takip etmiyor, verilerinizi tutmuyor.

Facebook At Work, Facebook’taki bütün araçları ve özellikleri bünyesinde barındırıyor. Gruplar’ı ofiste gayet yararlı şekilde kullanma imkanı mevcut, Facebook bununla e-posta listelerine son vermek istiyor. Yöneticiler özel kullanıcı hesapları oluşturabilecek, çalışanlar da istedikleri takdirde Facebook hesaplarını Facebook At Work kimliklerine bağlayabilecek.

Facebook At Work şu an için kısıtlı sayıda şirketin kullanımına sunuldu. Facebook geçtiğimiz kasım ayından beri bu servisi bir düzineden az şirketle test ediyor. Şimdi Facebook At Work nispeten daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşacak, ancak herkesin kullanımına ne zaman açılacağı şu an için bilinmiyor. Görünüşe göre Facebook şu anda ince detaylarla ve muhtemelen fiyatlandırma seviyeleriyle ilgili çalışmaları sürdürüyor.

Facebook At Work şu an için ücretsiz, ancak içeride reklam gösterilmediğine göre, gelecekte bu servisin paralı olmasını veya abonelik modeliyle işlemesini bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER