Manşetler

Facebook 3 Kasım’daki mobil etkinliğinde ne duyuracak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook basın mensuplarına ve blogculara gönderdiği davetiyelerle önümüzdeki Çarşamba günü TSİ 19.30’da Palo Alto’daki merkez binasında bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Sosyal ağ devinin bu etkinlikte mobil alandaki yeni hamlelerini duyurması bekleniyor.

Facebook’un etkinliği öncesinde dedikoduların şiddeti de iyice artmış durumda. Hatırlayacak olursanız, Eylül ayında Facebook’un bir cep telefonu geliştirme projesi olduğu ve bunun için Joe Hewitt ve Matthew Papakipos gibi iki önemli geliştiriciyi bünyesine kattığı haberi medya organlarına yansımıştı. Facebook’un bir cep telefonu üzerinde çalıştığına dair dedikoduların bir benzeri geçen sene bu zamanlarda Google kendi telefonunu yaptığı sıralarda da ortaya atılmıştı. Google dedikoduları Nexus One ile sonuçlanmıştı.

Facebook’un mobil projesinde görevlendirdiği söylenilen üst düzey yöneticilerden Matthew Papakipos Haziran 2010’a kadar Google’ın Chrome OS projesinin liderliğini yürütüyordu. Hewitt ise Firefox tarayıcısının geliştirilmesine yardımcı olmuş ve Facebook tarafından 2007’de satın alınan “web tabanlı işletim sistemi” projesi Parakey’de çalışmıştı. Ayrıca Hewitt Facebook’un iPhone uygulamasının ve kendine ait diğer uygulamaların geliştirilmesiyle sorumluydu, ancak geçen sene bu sorumluluklarını bırakmıştı. Facebook’un denkleminde yer alan bir kişi de Li Ka-Shing. Bu zat-ı muhteremin başka kişilerle birlikte INQ ve Spotify ile birlikte geliştirilecek bir telefon projesine yatırım yapacağı söyleniyordu.

Öte yandan, Facebook’un açıklayacağı mobil stratejisi bir cihazla değil, bir servisle de ilgili olabilir. Facebook ile entegre şekilde çalışacak bir uygulama düşünün. Masaüstü olmak üzere her platformda çalışabilecek bu servis listenizdeki arkadaşlarınızla sadece sohbet etmenizi veya onların duvarına mesaj yazmanızı sağlamakla kalmayacak, onlarla sesli görüşme yapmanıza bile fırsat tanıyacak. Facebook üzerinden görüntülü görüşme güzel ve kullanışlı bir servis olurdu.

Herkes 3 Kasım’daki Facebook Mobil etkinliğini bekliyor. Bu etkinliği izleyip ayrıntıları sizinle paylaşacağız.

İlgili – Mashable

İLGİLİ HABERLER