İpucuManşetler

FaceApp uygulamasına yüklediğiniz fotoğraflar ve veriler nasıl silinir?

faceapp veri silme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

FaceApp şu sıralar epey popüler durumda. Neredeyse herkes bu yapay zekâ destekli uygulamayı deneyerek yaşlandıklarında nasıl görüneceklerini görüyor. Uygulama oldukça eğlenceli görünse de, kullanım sözleşmesinde yer alan şartlar gizlilik konusundaki endişeleri epey ateşliyor.

Uygulamanın gizlilik sözleşmesine göre, fotoğraflarınız ve verileriniz ticari amaçlar için kullanılabilir. Size ait verilerin başkasının elinde, herhangi bir amaçla değerlendirilmesini istemezsiniz. Sırf eğlence amaçlı uygulamaya yüklediğiniz bir fotoğrafı gelecekte bir gün yaşlandırılmış hâliyle bir reklamda görme ihtimali her zaman mevcut olacaktır.

Aslında FaceApp’in kurucusu Yaroslav Goncharov, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak şirketin herhangi bir üçüncü taraf kişi veya kuruluşla veri paylaşmadığını söylemişti. Ayrıca Goncharov, kullanıcıların verilerinin FaceApp sunucularından silinmesi için talepte bulunabileceklerini kaydetmişti.

FaceApp’ten veri silme talebi nasıl yapılır?

Eğer verilerinizin ve fotoğraflarınızın FaceApp’ten silinmesini isterseniz, aşağıdaki adımları takip etmelisiniz:

  • Telefonunuzda FaceApp uygulamasını açın.
  • Sol üst köşedeki dişli ikonuna tıklatarak Ayarlar‘a girin.
  • Sayfada bulunan Destek seçeneğine tıklatın.
  • En altta bulunan Şikayet devam edin.
  • Açılan sayfadaki metin alanına  “Uygulamadaki verilerimin ve uygulamaya yüklediğim fotoğrafların silinmesini talep ediyorum.” yazın. Bunu “I would like you to remove my data and uploaded photos within the app.” şeklinde İngilizce olarak da yazabilirsiniz. Mesajınızı yazdıktan sonra Gönder bağlantısına tıklatın.
  • Bir e-posta yazma ekranı açılacak ve yazdığınız mesajı burada göreceksiniz. Başlık kısmının en başına Gizlilik ya da Privacy kelimesini ekleyin ve e-posta iletisini gönderin.

Veri kaldırma işlemi biraz zaman alabilir. Çünkü Goncharov, destek ekibinin şu anda aşırı yük altında çalıştıklarını, ancak bu tür taleplerin öncelikli olduğunu söylüyor. Aynı zamanda ekibinin bu tür veri kaldırma taleplerini daha kolay hâle getirecek bir arayüz için de çalıştığını sözlerine ekledi.

Uygulamayla ilgili şüpheler tam anlamıyla giderilinceye kadar, içinizin rahat etmesi açısından yukarıdaki veri silme talebinde bulunmanız yerinde bir adım olacaktır.

İLGİLİ HABERLER