EğlenceManşetler

Formula 1 severlerin merakla beklediği F1 23’ün çıkış tarihi belli oldu

f1 23

EA ve Codemasters, popüler Formula 1 oyunlarının bu yılki versiyonu için beklenen açıklamayı yaptı. F1 23 16 Haziran’da PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S ve EA App, Steam ve Epic aracılığıyla PC’de oyuncularla buluşacak.

Oyunda oyuncuları bekleyen en önemli yenilik olarak “Breaking Point” (Kırılma Noktası) adını taşıyan hikaye modunun geri dönüşü öne çıkıyor. Söz konusu mod ilk olarak F1 2021’de oyuncularla buluşmuş, ancak F1 22’de bu moda yer verilmemişti.

Yeni oyundaki hikaye modunda Devon Butler bu sefer Aiden Jackson ile takım arkadaşı olarak karşımıza çıkıyor ve yeni kurulan bir F1 takımında F1’in ağır toplarına karşı mücadele ediyor. Bu modda oyuncuların yeni karakterler, meydan okumalar ve rekabetlerle karşılaşması sürpriz olmayacaktır.

Otomobillerin yol tutuşunun F1 takımlarından gelen geri bildirimler doğrultusunda güncellendiği belirtilirken, otomobillerin davranışlarının artık daha tahmin edilebilir olduğunun da altı çiziliyor. Fren sırasında tutunmanın artması, köşelerde hızlanma, aerodinamik dengesinin iyileştirilmesi de yapılan değişiklikler arasında yer alıyor.

F1 23’te 2023 sezonundaki tüm takım, pilot ve pistler mevcut olacak

F1’in gerçek 2023 sezonundaki tüm sürücü, takım ve pistler oyunda mevcut olacak. Yeni Las Vegas ve Katar Lusail sokak pistlerinin yanı sıra Fransa, Çin ve Portekiz’deki eski pistler de oyunda ilk günden itibaren bulunabilecek.

Oyuncular oyunda yarışların gerçek uzunluğunun yüzde 35’ine kadar yarışabilecek. Böylelikle standart bir yarışı tamamlayacak kadar zamanı olmayanlara esneklik sağlanmış olacak. F1 23 ile birlikte oyuncuların gerçek F1 yarışlarındaki gibi kırmızı bayraklar görmesi de mümkün hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER