Teknoloji

Microsoft Excel formülleri oluşturmayı daha da kolaylaştırıyor

microsoft excel web

Microsoft, Excel’in otomatik tamamlama özelliğini, Microsoft 365 ile birlikte gelen web sürümünde daha da akıllı hâle getirdiğini duyurdu. Şirket geçen hafta içinde, her ikisi de manuel olarak yapmanız gereken bazı şeyleri otomatikleştirmeye yardımcı olabilecek formül önerilerini ve örnek formülleri kullanıma sunmaya başladı.

Formül önerileri şu şekilde çalışır; eşittir işaretini bir hücreye yazarsanız, Web için Excel, etrafındaki veriler göz önüne alındığında kullanmanız gereken formülü akıllıca önerir. Örneğin, bir çalışma kitabı üç aylık satış rakamlarıyla doluysa ve sonunda “toplam” etiketli bir sütun varsa, Excel hücre aralığını toplamayı önerebilir.

Microsoft, konuyla ilgili bir blog yazısında, özelliğin şu anda yalnızca İngilizce olarak çalıştığını; toplam, ortalama, sayma, sayma, minimum ve maksimum formülleri önereceğini söylüyor. Tabii ki bu, çığır açan bir özellik değil, Google E-Tablolar’da bir süredir benzer bir özellik var ve Excel’in Otomatik Toplam özelliği uzun süredir verilere formül uygulamanın hızlı bir yolu olarak biliniyor. Ancak bazı kullanım durumları için formül önerileri önemli bir zaman kazandırabilir.

Bir de; verilerdeki kalıpları otomatik olarak algılayabilen ve bir sütunun geri kalanını doldurabilen ve Hızlı Doldurma özelliğine benzer olan Örnekle Formül özelliği var. Özelliği kısa ve öz bir şekilde açıklamak biraz zor, ancak Microsoft’un videosu ne olduğu hakkında bir fikir veriyor. Özellik, hücrelerdeki bilgileri taradığınız bir kalıbı tespit ediyor ve ardından otomatik olarak sizi yazmaktan kurtaracak bir formül oluşturuyor.

Windows, Mac ve web’e gelen ve tablolarınıza alternatif metin içeren resimler ekleme imkanı veren yeni bir özellik de var. Ayrıca şirket, Excel Windows uygulamasının Insider sürümüne iç içe geçmiş Power Query veri türleri ve dinamik dizilerden veri alma yeteneği ekledi. Web’e gelen bir diğer yararlı özellik, bulutta depolanan diğer çalışma kitaplarına giden bozuk bağlantıları otomatik olarak düzeltmenize yardımcı olacak “önerilen bağlantılar” özelliğidir.

İLGİLİ HABERLER