Manşetler

Video: Excalibur G770’i Teknosa mağazasında konfigüre ettik, ofiste kutusunu açtık

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Casper, Intel ve Teknosa iş birliğiyle yeni bir uygulama Teknosa mağazalarında başladı. İstediğiniz Casper veya Excalibur masaüstü veya dizüstü bilgisayarı Teknosa mağazalarındaki teknoloji danışmalarının yardımı ve yönlendirmesiyle konfigüre edebilirsiniz. Oluşturduğunuz ürün mağazada olmasa bile, üç iş günü içinde adrese gönderim veya Teknosa mağazasından teslim alma gibi imkanlar da sunuluyor. Videoda bu deneyimi anlatıyor ve Casper Excalibur G770 modelini yapılandırarak satın alıyoruz. Sonrasında da ofiste kutusunu açıyor ve izlenimlerimizi aktarıyoruz.

Teknosa mağazasında yapılandırdığımız ve satın alma işlemini gerçekleştirdiğimiz Intel işlemcili Casper Excalibur G770 dizüstü bilgisayarımız ertesi gün İstanbul Ataşehir’de bulunan ofisimize ulaştı. Oldukça şık bir kutuda gelen bilgisayarın kutusunu açtığımızda Excalibur G770 bizi karşılıyor. Bunun dışında garanti belgesi ve kullanma kılavuzu ile güç adaptörü ve kabloları kutu içeriğinin diğer üyeleri arasında yer alıyor.

Windows 10 Home ile yüklü gelen oyun dizüstü bilgisayarımızın kurulumu 10 dakikadan az bir sürede tamamlanıyor ve bilgisayar kullanıma hazır duruma geliyor. Bu ilk kurulum sırasında, arzu ettiğiniz takdirde Microsoft hesabı bilgilerinizi girebilir veya OneDrive ile dosya eşzamanlamayı etkinleştirebilirsiniz.

Excalibur G770, bir oyun bilgisayarına yakışır tasarımla geliyor. 15.6 inç ekranlı dizüstü bilgisayar, 2.1 kilogram ağırlık ve 23 milimetre kalınlıklı gövdesiyle bir oyun bilgisayarı için oldukça iyi bir seviyede bulunuyor. Çantaya rahatlıkla sığıyor ve zahmetsizce taşınıyor. Kapağındaki fırçalanmış görünüm ve Excalibur logosu da şıklık ve sadelik arasında iyi bir denge kuruyor. Dizüstü bilgisayarın mat yüzeyi, oyun oynarken daha rahat etmenize yardımcı oluyor.

Elimizdeki G770.1075-B5J0A modeli, port seçenekleri bakımından da memnun edici görünüyor. Biri sağa, diğeri sol kenara yerleştirilmiş iki adet A tipi USB biçiminde USB 3.1 portu var. Bir adet USB tip C portu da sağ kenarda bulunuyor. Oyun oynarken daha yüksek hızda ve düşük gecikme süreli bağlantı isteyenler için eklenmiş Ethernet portu var. Bunu da sol kenarda görüyoruz. Öte yandan Excalibur G770’i fotoğraf ve video düzenleme noktasında elverişli hâle getirecek SD kart yuvasını da görmek memnun ediyor.

Excalibur G770’in sayısal tuş takımlı ve tam donanımlı Q klavyesi, oyun bilgisayarı havasını başarılı biçimde veren RGB aydınlatmaya sahip. Tuş aralıkları iyi biçimde ayarlanmış. Öte yandan tuş basma mesafesi de geniş. Bu sayede rahatlıkla yazı yazmak veya oyun oynarken kontrolleri gerçekleştirmek mümkün oluyor. Trackpad bilgisayarın boyutuna göre çok büyük tutulmamış, ancak fare olmadan da kontrol için yeteri kadar hızlı biçimde çalışıyor. 15.6 inç, Full HD IPS ekranı, 250 nit ile yeterli parlaklığı sunuyor. Sadece oyun oynarken keyif vermekle kalmıyor. Video izlerken de yüksek bir seyir zevki sağlıyor. Dolby Audio destekli ses sisteminin görsel taraftaki yüksek seviyeyi sesle tamamladığını söyleyelim. Ekranın üstüne yerleştirilmiş 720p kamera da hem görüntülü görüşmeler hem de oyun yayınları için size yeterli olacaktır. Mikrofon da iyi bir kaliteyle bunu destekliyor.

Excalibur G770 yapılandırmamız içinde yer alan 10. Nesil Intel Core i7 10750H işlemci ve buna eşlik eden Nvidia GeForce GTX 1650 Ti GPU ve 16 GB RAM, yüksek bir oyun deneyimi elde etmeyi sağlıyor. Bunun yanında günlük işler ve üretkenlik odaklı çalışmalar için de bu donanım paketi ihtiyaçları karşılıyor. Bu arada 11. Nesil Intel Core işlemcilerle de Casper Excalibur dizüstü ve masaüstü bilgisayarlarınızı yapılandırabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER