Teknoloji

Evernote Windows uygulaması artık daha temiz bir arayüze sahip

evernote windows uygulaması Evernote, bir süre önce fiziksel not defteri ve aksesuar satışını sonlandıracağını açıklamış ve önümüzdeki dönemde ana ürünü olan not alma uygulamasını en iyi hâle getirmek için çalışacağını belirtmişti. Yenilenen Evernote Windows uygulaması bu yolculuğun ilk adımı niteliğini taşıyor.

Daha modern ve şık bir görüntüye kavuşan uygulamada, ekranın kenarında bulunan çubuğun tasarımında ve işlevinde gerçekleştirilen değişiklikler sayesinde kişisel defterler ve iş defterleri arasında geçiş çok daha hızlı biçimde gerçekleştirilebiliyor.

İş defterleri, çalışma esnasında daha fazla alana ihtiyaç duyacakları için küçültülebilecek. Ortaya çıkan sonuç Evernote web uygulaması kadar minimal olmasa da, masaüstü uygulamasının da kendisine özgü bir kimliğe kavuştuğu söylenebilir.

Yenilenen uygulama, kullanıcıların sayısız Windows defterleri arasında arama yapmasını da kolaylaştırıyor. Kullanıcılar, diledikleri takdirde defterlerine farklı renklerde etiketler yapıştırabilecek. Renkli etiket sisteminin Mac OS X’te bulunan dosya etiketleme sistemine benzer bir yapıda olduğu söylenebilir. Windows uygulamasındaki değişikliklerin Evernote Mac uygulamasına ne zaman yansıtılacağı ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER