Teknoloji

Evernote Android uygulamasının yeni tasarımı kullanıcılarla buluşuyor

evernote android

Evernote yeni tasarımını Android kullanıcılarıyla da buluşturmaya başladı. Popüler not alma uygulamasını yeni tasarımını daha önce iPhone, iPad, macOS ve Windows’ta kullanıma sunmuştu.

Yeni sürümle beraber yenilenmiş bir not düzenleyicisine kavuşan Evernote; formatlama araç çubuğunu yenilerken, yazı tipi seçimi ekranını da değiştiriyor. Düzenleyicinin görüntüsü de daha temiz bir hâle geliyor.

Uygulama içinde gezinmek, ekranın sol tarafındaki menü sayesinde biraz daha kolaylaşıyor. Arama özelliğinde kullanıcılara gerçek zamanlı öneriler sunuluyor. Not butonuna dokunulduğunda ise hızlı biçimde yeni bir yazılı not oluşturulabiliyor. Kazara bir şeylerin silinmesini engellemek için hazırlanan sadece görüntüleme modu ve koyu ile açık temalar arasında geçişin kolaylaştırılması da sunulan yenilikler arasında bulunuyor.

Ancak bazı özellikler şu an için Evernote’un Android uygulamasında mevcut değil. Bu özellikler arasında Evernote araç takımı, çoklu seçme seçeneği ve e-posta üzerinden not paylaşmak bulunuyor. Üçüncü taraf şifre yönetimi uygulamaları ve kartvizitleri kişi listesine göndermek de eksikler arasında bulunuyor.

Evernote Android uygulamasının yeni sürümünün tüm kullanıcılara ulaşması için birkaç hafta beklemek gerekiyor. Android 10 ve üstü versiyonların yüklü olduğu cihazlarda Evernote’un yeni uygulamasını deneyimlemek mümkün olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER