Teknoloji

Ever Given Süveyş Kanalı yerini İstanbul Boğazı’nı kapatsa nasıl görünürdü?

ever given istanbul boğazı

Bir haftaya yakın süredir Mısır’daki Süveyş Kanalı’nı tıkayan Ever Given kargo gemisi nihayet mahsur kaldığı yerden kurtarılıyor. Buna rağmen gemi, küresel tedarik ağını derinden etkiledi ve uluslararası taşımacılık şirketlerine büyük zararlara neden oldu. Dünyanın en yoğun nakliye yollarından birinde ortaya çıkan bu olağanüstü durum, şimdiye kadar yapılmış en büyük kargo gemilerinden biri olan, 400 metre uzunluğundaki Ever Given’in nasıl ve ne zaman hareket ettirilebileceğine dair haberleri bekledikçe yaygın bir ilgi gördü. Neyse ki, bu sabah saatlerinde sevindirici haberler gelmeye başladı. Ever Given’dan geriye ise, internet üzerinde yapılmış eğlenceli işler kalacak.

20 bin konteyner kapasiteli geminin aniden çağdaş denizcilik tarihinin en ünlü gemilerinden biri haline gelmesiyle, harita meraklısı Garrett Dash Nelson, sorun yaşayan gemiyi dünyanın herhangi bir yerine yerleştirmenize olanak tanıyan eğlenceli bir web uygulaması oluşturarak biraz eğlenmeye karar verdi.

Ever Given’ı İstanbul Boğazı ya da Çanakkale Boğazı’na götürün

Ever Given İstanbul Boğazı veya Çanakkale Boğazı gibi, sınırlarımız içinde bulunan önemli su yllarını kapatsa nasıl görünürdü. Bunu harita üzerinde Ever Given’ı istediğiniz noktaya yerleştirerek görebilirsiniz.

“Süveyş Kanalı niye tüm eğlenceye sahip olsun?” diyor Garrett. uygulamanın web sayfasında. “Evinizin rahatlığından Ever Given’i istediğiniz yerde sıkıştırıp bırakabilirsiniz. Bu büyük gemiyi başka bir yere taşımak için haritayı sürükleyip yakınlaştırın. Mükemmel şekilde sıkıştırmak için döndür düğmesini tıklayın.”

Gemiyi haritayı nasıl boyutlandırdığınıza bağlı olarak büyütebilir veya küçültebilirsiniz. Ancak gerçekten meraklı kişiler, seçtiğiniz konumda görünseydi Ever Given’in gerçekten nasıl görüneceğini görmek için ölçek kutusunu tıklayabilir.

O halde ne bekliyorsunuz? Ever Given’i Süveyş Kanalı’ndan kaldırın ve onu dünya çapında bir yolculuğa çıkarın ve geminin kaptanının şu anda gerçekte olmasını dilediği bir yolculuğa çıkın.

Süveyş Kanalı’nda mahsur kalan Ever Given Microsoft Flight Simulator oyununda

İLGİLİ HABERLER