EğlenceTeknoloji

Süveyş Kanalı’nda mahsur kalan Ever Given Microsoft Flight Simulator oyununda

ever given microsoft flight simulator

Devasa kargo gemisi Ever Given neredeyse bir haftadır Süveyş Kanalı’nda mahsur kalmış durumda. Sabah saatlerinde gelen haberler geminin nihayet yüzdürülmeye başlandığını işaret ediyordu. Geride kalan hafta boyunca bu gemi ve onu kurtarmaya çalışan ekiplerin çalışmaları internete epey malzeme çıkardı. Bunun yanı sıra Microsoft Flight Simulator da bu olaydan nasiplendi.

Gemi ve kenarında yazılı olan ticari markası “Evergreen” o kadar simgesel hâle geldi ki, Microsoft Flight Simulator içinde bir varış noktası haline geldi. En azından bir sanal pilot, gemiyi pyunun içine yerleştiren bir mod yaratmış gibi görünüyor.

Twitter kullanıcısı Mat Velloso, “donut_enforcement” rumuzlu bir TikTok kullanıcısı tarafından çekilen ve yüklenen bir video paylaştı. Kargo gemi kanalın kıyıları arasında sıkışmış biçimde dururken kargo gemisinin üstünden uçarak durumunu ikna edici bir pilot anlatımıyla gösteriyor. Sahne şok edici derecede gerçekçi görünüyor. Bu da modun kalitesinin ve ayrıca Microsoft Flight Simulator’ın sunduğu kaliteli görsellerin bir kanıtı olarak nitelendirilebilir.

Gemiyi içeren daha yeni uydu görüntüleri tüm oyuncuların erişimine açıldı. Üstelik son altı günde uydudan çekilmiş ve gemiyle ilgili çalışmaları gösteren pek çok uydu fotoğrafı mevcut. Oyunun görüntülerini Bing Haritalar’dan aldığını ve görüntülerin her zaman zamanında yenilenmediğini düşünürsek, yukarıdaki videodaki gibi değiştiremediğiniz sürece oyununuzda Ever Given’ın olmayacağı anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER