Teknoloji

Evde kalmak Türk Telekom sabit internet kullanımını büyük oranda artırdı

türk telekom 2021

Yılın ilk yarısında Kovid-19 pandemisi nedeniyle evden çalışma ve uzaktan eğitim faaliyetlerinin artması Türkiye genelinde veri kullanımını artırdı. Türk Telekom’un yayınladığı son bilgiler de bu durumu doğruluyor. Telekomünikasyon operatörünün yaptığı açıklamaya göre, Türk Telekom’un sabit internet aboneleri yılın ilk yarısında abone başına aylık 178 GB’lık veri kullanımına ulaştı. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artış anlamına geliyoır.

Türk Telekom, abonelerinin Ocak-Haziran 2020 arasındaki abone başı aylık ortalama veri kullanımını çıkardı. Ortaya çıkan sonuca göre veri kullanımı geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 42 arttı ve 178 GB’a ulaştı. Ocak-Mart 2020 arasındaki ilk üç aylık veri kullanımı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artışla, 159 GB oldu. Nisan-Haziran 2020 arasında ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artarak, 195 GB’a yükseldi.

Türkiye’nin abone başı veri kullanımı haritasına bakıldığında, özellikle Muğla, Malatya, Antalya, Mersin ve Sinop illerindeki artış dikkat çekiyor. Bu kapsamda yılın ilk altı ayında geçen yıla oranla sırasıyla; yüzde 52 ile Muğla, yüzde 49 ile Malatya ve Antalya, yüzde 46 ile Mersin ve Sinop abone başı aylık ortalama data kullanımının en çok yükseldiği ilk beş il oldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan Türk Telekom CEO?su Ümit Önal, 2020?nin ilk altı ayında da özellikle salgının etkisiyle abonelerden gelen yoğun veri talebini karşılayarak onların yanında olduklarını kaydetti. Mobilden ziyade sabit hatlara talebin arttığını, internet trafiğinin tüm güne yayıldığını söyledi. “Önceliğimiz; bu toprakların bir değeri olarak, vatandaşımızın iyi günde de kötü günde de yanında olmanın sorumluluğu ile her koşulda ülkemizin 81 ilinde kesintisiz iletişim sağlamak. Gururla söyleyebilirim ki hedefimize başarıyla ulaştık.”

Evde kalmak Türk Telekom sabit internet kullanımını b

Önal, yeni normalde dijitalleşmenin, özellikle sağlık, eğitim, iş ve özel yaşamımızın birçok alanında odak noktası olacağını da vurguladı. Türk Telekom olarak, hem fibere, dijitalleşmeye ve 5G teknolojilerine yapılan yatırımlarla hem de internet penetrasyonunu yükseltme konusundaki çalışmalarla bu yeni dünyaya hazırlıklı olduklarını da sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER