Teknoloji

Essential’ın piyasa değeri telefon sevkiyatı başlamadan 1 milyar doları geçti

essential piyasa degeriAndroid işletim sisteminin kurucularından biri olan Andy Rubin, mobil dünyanın en çok güvenilen ve inanılan isimleri arasında yer alıyor. Rubin’in yeni şirketi Essential piyasa değeri ile kurucusuna duyulan güvenin ne kadar büyük olduğunu yansıtıyor. Şirket, henüz gerçek anlamda bir ürün sevkiyatı yapmamasına rağmen, piyasa değerini 1.2 milyar dolara taşıdı.

Rubin, Essential Phone’u geçtiğimiz mayıs ayının sonunda duyurmuştu. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada cihaz için ön satış yapılmadığı, sadece rezervasyon gerçekleştirildiği belirtilmişti. Rubin, bundan birkaç hafta önce ilk cihazların sevkiyatının yakında başlayacağını açıklamıştı. Ancak ağustos ayının ortasına gelmemize rağmen, Essential Phone henüz ilk sahipleriyle buluşmuş değil.

Buna rağmen, Bloomberg köşe yazarı Tim Culpan tarafından yapılan bir analiz, şirketin piyasa değerinin yükselmeye devam ettiğini gösteriyor. Foxconn’a ait FIH Mobile isimli şirketin Essential’ın yüzde 0.25’i için 3 milyon dolar ödediğini söyleyen Culpan, bunun da şirketin tamamı için 1.2 milyar dolarlık bir piyasa değeri anlamına geldiğini belirtti.

Essential piyasa değeri geçtiğimiz ay 1 milyar dolar seviyesine yaklaşmıştı

Temmuz ayının sonu itibarıyla Essential’ın piyasa değeri 997 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştı. Dolayısıyla son duruma pek de şaşırmamak gerekiyor. Yine de, bu değerin henüz piyasaya tek bir ürün sunmamış bir şirket için baskı yarattığı söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER