Manşetler

İkinci bir Essential Phone görmeyeceğiz

essential phone android 10 nothing

Essential ikinci bir akıllı telefon üretmeye yönelik planlarını askıya aldı ve şirketin tamamını satmaya yönelik yollar aramaya başladı. Bloomberg’in geçtiği bu haber hakkında şu anda fazla bir detay bulunmamakla birlikte, satış söylentilerinin çok yeni olduğu, aynı zamanda Essential’ın hâlâ gelecek ürün planlarının bulunduğu söyleniyor.

Şu an için gerçek görünen bir husus varsa, o da Essential’ın ikinci telefonunun çıkmayacak olmasıdır. Bloomberg, telefonun geliştirme çalışmalarının iptal edildiğini, mühendislerin şu anda bir akıllı ev ürünü üzerinde çalıştığını söylüyor. Bu telefonun da gelecek yıl çıkması bekleniyor. Bu ürün, Essential’ın geçen yıl duyurusunu gerçekleştirdiği, ancak o zamandan bu yana hakkında herhangi bir haber duymadığımız Echo rakibi cihaz olabilir.

Bloomberg, Essential’ın telefon işinde kalmayı düşündüğünü, ancak cihazlarını tek başına tasarlamayacağını söylüyor. Essential’ın telefonun geliştirme çalıştırmalarının büyük bir kısmının yürütülmesi için Foxconn ile sözleşme imzaladığı söyleniyor. Haberde, şirketin ilk ve tek telefonunun geçen yılın ağustos ayında piyasaya çıktıktan bu yana sadece 150 bin civarında çalıştığı da not ediliyor.

Satışa dair dedikodular henüz çok yeni sayılır ve fazla bir temeli yok gibi görünüyor. Ancak böyle bir durum söz konusu olursa, Essential’ın patentlerden donanıma ve gelecek projelere kadar her şeyi satmayı umduğu belirtiliyor. Şirket, çalışanlarını da satın alan yeni şirkete devretme niyetinde görünüyor. Haberde, Essential’ın şu anda aktif biçimde kendisini pazarladığı da dile getiriliyor.

Essential, konuyla ilgili olarak yayınladığı açıklamada, gelecek telefonunun iptal edildiğini doğruladı. Bir Essential yetkilisi, her zaman aynı anda geliştirme çalışmaları yapılan birden fazla ürün olduğunu, ancak bazı ürünleri, daha çok ses getireceğini düşündükleri diğer ürünler adına iptal ettiklerini kaydetti. Tüm emeklerini geleceğin, çığır açacağını düşündükleri ürünlerine kaydırdıklarını, bunlar arasında mobil ve ev ürünleri bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bu arada The Information da şirketin kurucusu, aynı zamanda Android’in de kurucularından olan Andy Rubin’in söz konusu süreçle ilgili olarak çalışanlara gönderdiği e-posta iletisine ulaştı. Rubin, şu anda, kendisi de dahil olmak üzere kimsenin şirket için en iyi şeyin ne olduğunu bilmediğini yazdı. Rubin’in söylediğine göre, şirket şu anda bankacılarla, para bulmak için çalışıyor.

Essential geçen yıl, büyük bir gürültüyle, aynı zamanda dikkat çeken tasarımlı bir ürünle sahneye çıkmıştı. Birçok şirket, Essential’ın tamamen ekranlı ön yüze sahip tasarımından ilham almıştı. Ne var ki, telefon tutkunlarının yüksek beklentilerini karşılayamadı. Birtakım yazılım problemleri ve kamerasının yetersizliği onu kötü etkiledi. Üstelik 699 dolarlık fiyatı da pahalı bulundu.

Geçen bir yılda, Essential ilk telefonundaki açıkları yazılım güncellemeleriyle kapattı. Ayrıca durumu belirli bir yere kadar iyileştirdi. Ancak artık hemen her büyük üreticinin kenardan kenara tamamen ekranla kaplı bir telefon çıkardığı bir ortamda, insanları ne ile şaşırtacağı da bilinmiyordu. Görünüşe göre Essential, oldukça hızlı biçimde ilerleyen pazarda ayakta durmanın ne kadar zor olduğunu fark etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER