Teknoloji

Eski Yahoo CEO’su Mayer: “Netflix veya Hulu’yu almalıydık, Tumblr’ı değil!”

yahoo mail

Marissa Mayer, Yahoo’nun CEO’su olduğu dönemde şirketin Tumblr yerine Netflix veya Hulu’yu satın alması gerektiğini söyledi.

Tech Brew ile yapılan bir röportajda Mayer, “Dönüşümsel bir satın alma düşündük ve Tumblr’ı satın aldık. Aynı zamanda, Hulu’yu veya ironik olarak Netflix’i satın almanın mümkün olup olmadığını da değerlendirdik. Sanırım o dönemde Netflix 4 milyar dolar ve Hulu ise 1.3 milyar dolar değerindeydi. Geriye dönüp baktığımızda, her ikisi de daha iyi bir satın alma olurdu.” dedi.

Yahoo, 2013 yılında Tumblr için 1.1 milyar dolar ödemiş, ancak platformu diğer medya projeleri arasında anlamlandırmakta zorlanmıştı. Şirket, Tumblr’a reklamlar getirmeye başlamış ve çalışanlardan gerçekçi olmayan satış hedeflerine ulaşmalarını istemişti. 2016’da Yahoo, Tumblr’ın değerini 230 milyon dolar düşürdü.

Verizon’un sıkıntı yaşayan Yahoo’yu satın almasının ardından, işler daha da kötüye gitti. 2018’de platformdaki çocuk pornografisi içeriğinin yaygınlaşması, Tumblr’ın App Store’dan geçici olarak kaldırılmasına neden oldu. Bir ay sonra, Tumblr tüm cinsel içeriği yasakladı. Kullanıcılar platformu terk etmeye başladı ve trafik neredeyse yüzde 30 düştü. 2019’da Verizon, Tumblr’ı WordPress’in sahibine 3 milyon dolardan az bir bedelle devretti.

Yahoo, Hulu veya Netflix’i satın alamasa da, Yahoo Screen ile kısa süreliğine orijinal yayın video içeriğine adım attı. Other Space, Sin City Saints gibi şovlar yapıldı ve Community’nin altıncı sezonu finanse edildi. Tabii ki, Yahoo, Netflix veya Hulu satın almasını da başarısız bir şekilde yönetebilirdi, ancak bunu yapmak muhtemelen daha zor olurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER