Manşetler

Eski Nokia CEO’su Stephen Elop Microsoft’tan ayrılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia-stephen-elop-windows-phone-270112

Eski Nokia CEO’su Stephen Elop, Nokia’nın Cihazlar ve Servisler biriminin Microsoft’a satışının ardından Redmond merkezli şirketin yolunu tutmuş ve Cihazlar biriminin başına geçmişti. Elop’un Microsoft’taki ikinci macerası da fazla uzun ömürlü olmadı. Yazılım devinin yönetimde gerçekleştirdiği yeniden yapılanma, aralarında Stephen Elop’un da bulunduğu üç yöneticiyi koltuğundan etti. Geçiş sürecinin tamamlanmasının ardından Elop’un görevinin sona ereceği ve şirketten ayrılacağı belirtildi.

Stephen Elop, Microsoft’ta Cihazlar ve Servisler grubundan sorumlu yürütücü başkan yardımcılığı görevini üstlenmişti. Yeni yapılanmayla birlikte Elop’un rolü, Windows ve Cihazlar Grubu Başkanı unvanını taşıyan Terry Myerson’a geçmiş olacak. Şirket yeni organizasyon ile ‘Windows ekosisteminin desteklediği kişisel programlama deneyimlerinin kapsamını genişletmeyi’ amaçlıyor. Microsoft’un Windows 10 ile ortaya koyduğu yaklaşım göz önüne alınınca şirketin daha birleşik bir yönetim yapısını tercih etmesi kulağa daha anlamlı geliyor.

Elop Microsoft’a döndükten sonra iddialı demeçler verse de, Windows Phone esas mücadelesini giriş seviyesi cihazlarda göstermeye çalışan bir platform olmaktan öteye geçememişti. Yeni yaklaşımın Microsoft’a yolculuğunda neler getireceği zamanla anlaşılacak.

Stephen Elop ile Nokia’dan Microsoft’a geçiş yapan isimlerden biri olan Jo Harlow da, Redmond merkezli şirkete veda edecek isimler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER