Eğlence

DoubleTwist’in yeni Android uygulaması CloudPlayer Dropbox’ı bir çevrim içi müzik servisine dönüştürüyor

cloudplayer-180615

Spotify, Rdio, Tidal gibi çevrim içi müzik servislerinden pek hazzetmeyenler için DoubleTwist, farklı bir çözüm sunuyor. Bulut depolama servislerinde saklanan şarkıların dinlenmesi üzerine kurulu olan çözüm, CloudPlayer adını taşıyor. CloudPlayer sayesinde Dropbox, OneDrive ve Google Drive gibi servislerde saklanan şarkıları tek bir arayüz üzerinden görmek ve dinlemek mümkün hâle geliyor.

DoubleTwist’in CloudPlayer ile özellikle Dropbox kullanıcılarının aklını çelmeyi istediğini söylemek yanlış olmayacaktır. Zira, Türkiye’de aktif olmasa bile, Xbox Music ile OneDrive’daki şarkılar çalınabiliyor. Google’ın müzik depolamak için ücretsiz ve bağımsız bir alan sunması da Google Drive’ı kısmen devreden çıkarıyor. DoubleTwist ise özellikle Google’ın müzik konusundaki politikalarına ciddi eleştiriler getiriyor.

CloudPlayer’ın tasarımı Google’ın tasarım dili Material Design’a uygun bir yapıda olmasıyla dikkat çekiyor. DoubleTwist’in küçük dokunuşları sayesinde CloudPlayer’ın tasarımında özelleştirme sağlanıyor. Albüm ve sanatçı isimlerinin rengi, albüm kapağındaki görselin rengine uygun biçimde sunuluyor.

CloudPlayer’da kullanıcılar şarkıları ve çalma listelerini çevrim dışı dinlemek için saklayabiliyor. CloudPlayer, Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirilebilse de, 1 haftalık deneme süresinin ardından sınırsız bulut tabanlı müzik dinleme özelliğine sahip olmak için 4.99 dolar ödemek gerekiyor. AirPlay ve Chrome destekleri de CloudPlayer’ın hoş özellikleri olarak dikkat çekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER