Teknoloji

Qualcomm: LTE-Advanced teknolojisi ve mobil genişbant altyapısı Türkiye’ye önemli katkı sağlayacak

qualcomm aptx lossless

qualcomm-logo-100215

Qualcomm, İstanbul’da düzenlediği Mobil Genişbant Zirvesi’yle mobil genişbant altyapısının gelecek teknolojilerindeki yerini ve önemini, mobil sektörünün büyük oyuncularıyla birlikte değerlendirdi. Nesnelerin İnterneti, bağlantılı evler ve ev araçları, kablosuz sağlık hizmetleri geleceğin teknolojileri arasında ön plana çıkarken, LTE-Advanced teknolojisinin Türkiye’deki mobil ekosistemin gelişimine yapacağı katkılara dikkat çekildi.

Mobil Genişbant Zirvesi kapsamında düzenlenen özel bir oturumda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Qualcomm Türkiye Genel Müdürü Barış Ruacan, mobil teknolojilerin sektör içindeki en dinamik ve en büyük pazar olduğunu belirtti. Ruacan, mobil genişbant bağlantısının çok sayıda yeni teknolojinin temeli olacağını ifade etti. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde artan genişbant kullanımının pazarın itici gücü haline geldiğini söyleyen Ruacan, Qualcomm olarak işin mutfağında olduklarının altını çizdi.

Qualcomm’un mutfaktaki rolünü ise şirketin teknik pazarlama kıdemli direktörü Will Brown açıkladı. Brown, öncelikle artan içerik kalitesinin daha hızlı bağlantıya olan ihtiyacı tetiklediğini belirtti ve 4K videoların çoğalmasıyla artan yüksek hızlı bağlantı talebini buna örnek olarak gösterdi.

Qualcomm’un Snapdragon işlemcileriyle dört farklı kategoriyi kapsadığını söyleyen Brown, giriş kategorisinde bile LTE desteği sunduklarına dikkat çekti.

Brown, Qualcomm’un her işlemcisi için bir referans cihaz konsepti oluşturduğunu dile getirdi. Bu referans cihazların dünyanın dört bir yanındaki üreticilere büyük katkı sağladığını söyleyen Brown, Qualcomm’un referans cihaza ek olarak teknik bilgileriyle de üreticilerin yanında olduğunun altını çizdi.

Qualcomm yöneticileri Türkiye’de yeni teknolojilere yönelik Ar-Ge çalışmalarının hem devlet ve hem de özel sektör desteğiyle yapılmasının önemine dikkat çekerken, yerel operatörlerin LTE uyumlu cihazları piyasaya sürmesinin de teknolojinin yaygın kullanımına şimdiden altyapı hazırladığını vurguladılar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER