Eğlence

Epic Games, “First Run” ile geliştiricilere yeni fırsatlar sunuyor

epic games first run

Epic Games, geliştiricilere büyük bir fırsat sunuyor. Şirket, çarşamba günü ‘First Run’ adını verdikleri yeni bir programı duyurdu. Bu program sayesinde, geliştiriciler, oyunlarını veya uygulamalarını Epic Games Store’da altı ay süreyle özel tutmaya karar verirlerse, net gelirlerinin yüzde 100’ünü elde edecekler. Normal şartlarda Epic, geliştiricilere gelirlerinin yüzde 88’ini bırakırken, şirket yüzde 12’lik bir pay alıyor. ‘First Run’ programına katılan geliştiriciler için bu oran, altı ayın sonunda tekrar yüzde 88 / yüzde 12’ye dönecek.

Bu program sadece gelir artışı sunmuyor. Ayrıca, First Run oyunları ve uygulamaları, “yeni özel rozetler, ana sayfa yerleşimleri ve özel koleksiyonlar” ile mağaza kullanıcılarına sunulacak. Bu ürünler ayrıca “ilgili mağaza kampanyalarında, satışlar, etkinlikler ve düzenlemelerle” de yer alacak. Program şu anda açık ve ilk ürünlerin, 16 Ekim’den sonra veya sonrasında başlatılması gerekiyor.

Programa katılmak isteyen ürünlerin yeni bir oyun veya uygulama olması, daha önce başka bir üçüncü taraf PC mağazasında veya başka bir üçüncü taraf PC mağazasında mevcut bir abonelik hizmetinde yer almamış olması gerekmektedir. Daha önce Epic Games Store ile özel bir anlaşması olan oyunlar veya uygulamalar bu programa dahil edilemez. Ancak, geliştiriciler First Run’ın bir parçası olabilir ve ürünlerini kendi mağazalarında da sunabilirler.

First Run programı, geliştiricileri Epic Games Store’ya çekmek ve oyuncuları daha fazla para harcamaya teşvik etmek amacıyla oluşturulmuş gibi görünüyor. Bu, Valve’nin Steam platformuna karşı bir avantaj yaratabilir. Epic, yıllardır sunduğu haftalık ücretsiz oyunlarla da oyuncuları cezbetmeye çalışıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER