Teknoloji

En son sızıntı Asus’un ZenFone 6’da eskiye döneceğini işaret ediyor

asus zenfone 6

Asus ZenFone 6 bir kez daha görüldü. Bu sefer daha önceki dedikodulara göre oldukça farklı bir formda karşımıza çıkan cihaza ait olduğu iddia edilen fotoğraflar, Ekim 2018’de sızanları ofsayta düşürecek türden. En son fotoğraflar, yakında beklenen Asus akıllı telefonunun arkasında üç adet kameranın olacağını gösteriyor. Aynı zamanda mavi ve kestane tonları arasında gradyan renklere sahip arka yüz de dikkat çekiyor.

Buna ek olarak ZenFone 6’nın çentik taşımayan, 16:9 klasik görüntü oranlı bir ekran barındıracağı görünüyor. Tayvanlı üretici geçen yıl Asus ZenFone 5 ve ZenFone 5Z modellerinde çentikli bir ekran tasarımını tercih etmişti. Bu yıl daha eski bir tasarıma geri dönmesini doğrusu biraz garip buluyoruz. Eğer sızıntı gerçekse, bu hamlenin mutlaka bir açıklaması olmalı. Bu da zamanla ortaya çıkacaktır.

Tüm bunlara ek olarak, sızan fotoğraflar Asus ZenFone 6’nın ekranınına alt kısmında ana ekran düğmesinin bulunacağı, bunun parmak izi sensörü olarak da kullanılacağını gösteriyor. Telefonun fotoğrafları arasında, üstünde durduğu paket de dikkat çekiyor. Bu da ZenFone 6’nın müşterilere sunulacak paketi olmalı. Telefonun önünde, ekranın etrafını saran kalın çerçeve, düşük bir ekran gövde oranını işaret ediyor.

Halbuki geçen yıl fotoğraflarını ve videolarını gördüğümüz birçok ZenFone 6 sızıntısı, Asus’un ekran içi selfie kamerası veya su damlası biçimli çentik kullanacağını işaret ediyordu. En son gelen bu sızıntı ise ZenFone 6’nın tasarımında en eskiye dönüldüğünü gösteriyor. Herkesin yeni bir şeyler denediğini gördüğümüz bir ortamda Asus’un eski formülü yeniden işleme koyması şaşırtıcı olur.

İLGİLİ HABERLER