Teknoloji

En son Nexus tableti HTC tarafından çıkarılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nexus-9-cizim-taslak-dedikodu-230614

Gelecek ve muhtemelen son Nexus tableti teknik özellikler listesine bakıldığında en etkileyici makinelerden bir tanesi olacak gibi görünüyor. Android Police’in yayınladığı bilgilee göre, HTC “Volantis” veya Nexus 9 olarak anılan bu cihazda 8.9 inç, 2048 x 1440 piksel çözünürlüklü ekran, 2 GB RAM, stereo ön hoparlörler bulunacak. Ayrıca bu tablette Nvidia’nın masaüstü sınıfı işlemcisi Tegra K1 bulunacak. Yaklaşık 7.8 mm. kalınlıklı alüminyum gövdenin sadece 418 gram ağırlığa sahip olacağı da söyleniyor.

Tabletin özellikleri bir hayli heyecanlandırıcı, ancak Nexus programının geleceği için aynı şeyi söylemek zor. Çıkan farklı haberlere göre, Google Nexus serisinin yerine “saf Android” deneyimi sunacak Android Silver cihazlarına  odaklanacak. Programdaki cihazlar LG, Motorola ve benzeri üreticiler tarafından sunulacak ve bu üst sınıf cihazlarda tek tip Android deneyimi sunulacak. Bu haberler yeni bir Nexus tableti için fazla kapı bırakmıyordu, ancak Google’ın gelecek yıl Android Silver programını hayata geçirmeden önce son bir cihaz hazırladığı da konuşulanlar arasındaydı.

Android Police sitesinin belirli seviyede bir güvenilirliği vardır, ayrıca geçmişte de HTC Volantis tabletle ilgili çeşitli söylentiler, benzer teknik özelliklerle birlikte ortalıkta dolaşmıştı. Öte yandan Nexus 9 Android Silver projesi henüz oluşturulmadan önce üstünde geliştirme çalışmaları yapılan bir tablet olabilir ve hayata geçmeme ihtimali de bulunabilir.

Sitenin Nexus 9 dedikoduları arasında tablete ait olduğu iddia edilen bir taslak görsel de bulunuyor. Ancak bu görselin sızan son teknik özelliklerle pek uyuştuğu söylenemez. Nexus 5’in genişletilmiş bir versiyonu gibi görünen cihaz alüminyumdan yapılmışa da benzemiyor. Nexus 5 LG tarafından üretilmişti, halbuki Nexus 9’un HTC tarafından üretileceği söyleniyor.

Bu arada Android Police’in bilgilerine göre, Nexus 9’un 16 GB kapasiteli versiyonu 399 dolar, 32 GB versiyonu da 499 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Ayrıca bunlardan daha yüksek fiyatlarda LTE versiyonları da çıkacak. Tabletin yılın son çeyreğinde Google’ın mobil işletim sisteminin yeni versiyonuyla birlikte çıkması bekleniyor. Bu durumda yeni Nexus 9 tableti hafta ortasında düzenlenecek Google I/O etkinliğinde beklememek gerekiyor. Yine de, aksi söz konusu olabilir, takip etmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER