Teknoloji

Sadece emoji’lerin kullanılacağı iletişim ağı Emojli geliyor

Emoji, yani his simgeleri internetin sınırları aşan evrensel dili hâline dönüştü. Küçük, garip ve bazen de anlaşılmaz olan kabartmalar sayesinde herhangi bir anlaşmazlığı çözmek mümkün olabiliyor. Bu, emoji’leri belki de internet üzerinde iletişim kurmak için en mükemmel yol hâline getiriyor. Yakında çıkacak olan Emojli de bu durumdan yararlanarak bir boşluğu doldurmak ve sadece emoji’lerle konuşulan bir sosyal ağ yaratmak istiyor.

Çok yakında faalyete geçecek Emojli adlı sosyal ağda kullanıcı adınız ve mesajlarınız sadece his simgelerinde oluşacak. Yapımcılarının söylediği gibi hashtag, meme, trol gibi sosyal ağların klasiği hâline gelmiş unsurlar burada yer almayacak; his simgelerinin sunduğu saf, eğlenceli ve biraz da garip bir iletişim şekli kullanılacak.

Emojli başlangıçta sadece anında mesajlaşma servisi gibi işleyecek, kullanıcıların birbirlerine emoji’lerden oluşan mesajlar göndermesine ve bu şekilde iletişim kurmalarına izin verecek. Ancak yapımcıları Emojli’nin buradan her yöne doğru evrilebileceğini söylüyor. Bu sosyal ağ temmuz sonu veya ağustos başı gibi faaliyete geçmiş olacak.

Eğer siz de bu sosyal ağda kendinize özel kullanıcı adınızla, ya da diğer deyişle emoji’nizle yer almak istiyorsanız, Emojli’nin sitesine giderek kullanıcı adınızı rezerve edebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER