Teknoloji

Emoji Keyboard hayaletleri ve utangaç maymunu parmak uçlarına getiriyor

İnsanlık geliştikçe iletişim kurmak için daha verimli yollar keşfediliyor. Homurdanmayı konuşma, konuşmayı yazı, yazıyı da harfler izledi. Zamanında kuş tüyü ve mürekkeple yazılan yazılar, artık küçük plastik tuşlara basıldığında veya dokunmatik ekranlara dokunulduğunda ortaya çıkıyor. Günümüz iletişimindeki en önemli araçlardan birisi ise hiç kuşkusuz “emoji alfabesi”.

Emoji Keyboard
Emoji Keyboard

Emojiler insanların duygularını ve düşüncelerini aktarması için basit ancak aynı zamanda etkili araçlar olsa da, bu emojilere ulaşılması biraz zaman alıyor. Özellikle emoji kütüphanesinin genişlemesiyle birlikte bu erişim zorluğu daha net görülüyor. EmojiWorks, “Emoji Keyboard” adını verdiği yeni klavyeleriyle bu zorluğu ortadan kaldırmaya kendine misyon edinmişe benziyor.

Emoji Keyboard Plus
Emoji Keyboard Plus

Ön siparişe çıkan Bluetooth destekli Emoji Keyboard modelleri, farklı kapsama alanlarına sahip. Standart model olarak tanımlanabilecek Emoji Keyboard’da 47 emojiye tek tuşla erişilebiliyor. Emoji Keyboard Plus’ta ise bir tuşa iki adet emoji yerleştiriliyor. Bu klavyede ten rengi değiştirme seçeneği de kullanıcılara sunuluyor. En gelişmiş model niteliğindeki Emoji Keyboard Pro ise 120’den fazla ikona hızla erişme fırsatı sağlıyor. Bunun için çoğu tuşa üç adet emoji yerleştirildiği görülüyor.

Emoji Keyboard Pro
Emoji Keyboard Pro

EmojiWorks tarafından yapılan açıklamada tüm Emoji Keyboard modellerinde en yeni emojilerin bulunduğunun altı çizilirken; OS X, iOS ve Windows işletim sistemli cihazlarda klavyelerin kullanılabildiği belirtildi. 79.95, 89.95, 99.95 dolarlık fiyatlarla ön siparişe çıkan Emoji Keyboard modellerinin sevkiyatı ise aralık ayında başlayacak.

emoji-keyboard-pro-ipad-041115

İLGİLİ HABERLER