Teknoloji

Emoji kütüphanesine 2020 yılında eklenecek yeni simgeler açıklandı

emoji 13.0 his simgeleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Unicode Konsorsiyumu en yeni emoji simgelerini içeren Emoji 13.0 sürümünü çıkarmak için vitesi yükseltiyor. Bu da birkaç ay içinde akıllı telefonlarda, tabletlerde ve diğer cihazlarda bu yeni simgeleri göreceğimiz anlamına geliyor.

Emoji tutkunları 2020’de toplamda 62 yeni his simgesiyle tanışacaklar. Bunların arasında inci çayı, merdiven ve bumerang gibi nesnelere ait simgeler, aynı zamanda insanlar, hayvanlar ve çeşitli böceklerle ilgili emoji’ler bulunuyor.

Yeni emoji simgeleri düzenli aralıklarla seçiliyor, son hâli kararlaştırılıyor ve en sonunda yayınlanıyor. Simgelerin görünüşü ise platformdan platforma değişiklik gösterebiliyor. Örneğin, Apple cihazlarında gördüğümüz emoji simgeleri Android cihazlarında gördüklerimizden farklı olabiliyor. Microsoft ise onlardan daha farklı bir stili tercih ediyor.

Ne var ki simgelerin temsil ettikleri kişi ve konular, platformlar arasında değişmeden kalıyor. Yeni kütüphane içinde aralarında Noel Baba şapkalı yüzler, bebeği emziren insanlar, smokin ve gelinlik içinde insanlar ve yeni ninja emoji simgeleri de yer alıyor.

Bu simgelere kunduz, bizon, mamut, kara kedi, dodo kuş, kutup ayısı ve fok gibi hayvanlar ekleniyor. Toprak solucanı, sinek, hamamböceği gibi böcekler de hayvanlara katılıyor. Ağaç kütüğü, kaya ve saksı bitkisi gibi doğa nesneleri de mevcut. Öte yandan günlük hayatta karşımıza çıkan paten, sihirli değnek, tornavida, diş fırçası ve fare kapanı gibi nesnelere ait his simgeleri de yolda.

Yukarıda saydıklarımıza ek olarak akordeon, altın sikke, uzun davul, asker miğferi, sepet, gün doğumunun görüldüğü pencere, büyük ayna, çim baraka, yeşil biber, zeytin, yaban mersini, etli mısır dolması, gözleme, pinata, parmak arası terlik ve bunun gibi günlük hayattan nesneler de var. Emojipedia‘da her bir yeni emoji simgesini, yüksek çözünürlüklü görselleriyle birlikte bulabilirsiniz.

Users can also expect an accordion instrument, gold coin, long drum, soldier?s helmet, bucket, window with the rising sun, large mirror, grass hut, green pepper, olive, blueberry, tamale, flatbread, pinata, thong sandal, and more. The full list of new emoji, including links to high-resolution images of each individual addition, can be found on Emojipedia here.

İLGİLİ HABERLER