Teknoloji

Emoji 15 ile iOS ve Android cihazlarına gelebilecek yeni simgelerle tanışın

emoji 15

Önümüzdeki pazar Dünya Emoji Günü ve geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da iOS ve Android’e gelecek olan emojinin bir önizlemesini alma imkanına sahip oluyoruz. Tasarımlar platforma göre değişiklik gösterse de Emojipedia’da Emoji 15.0 için bir taslak liste ve örnek resimler bulunuyor.

Unicode Konsorsiyumu bu yıl, muhtemelen 2022 ve 2023’te kullanıma sunulacak 31 taslak emojiyle geliyor. Taslak emoji şu anda ön gösterimi yapılanlar ile eylülde son hâlini alacaklar arasında değişebilecek olsa da, bunların hepsi olmasa bile büyük çoğunluğu son spesifikasyonda yer alacak. Adaylar arasında titreyen bir yüz ve çok ihtiyaç duyulan “çak hareketi” ve kablosuz emojiler yer alıyor.

Titreyen yüz emojisi öncelikle şaşkınlık tepkilerini göstermek için kullanılacak. Ayrıca titreşimi simgelemesi nedeniyle resmi deprem emojisi hâline de gelebilir. Şimdiye kadar insanlar “çak bir beşlik” demek için genellikle Katlanmış Eller emojisini kullanırken, bu yıl söz konusu hareket için resmi bir emoji geliyor. Eli Sağa ve Sola Doğru İtme ise, bir şeyi reddetmenin bir yolu veya birlikte kullanıldığında çak bir beşlik işlevi görür. Patronunuz sizden bir şey yapmanızı isterse mükemmel tepki ve sonra gerçek bir profesyonel gibi masumca beşlik çaktığınızı iddia edebilirsiniz.

emoji 15

Öte yandan en sonunda “kablosuz”u simgeleyen bir emoji görüyoruz. İlginçtir ki, şimdiye kadar Wi-Fi için bir emoji üretilmedi, bu yüzden herkes bir mobil sinyali taklit etmek için tasarlanmış Anten Çubukları emojisini kullanıyordu. Kablosuz emoji, tüm Wi-Fi severleri aynı simgeyi kullanmaktan kurtaracak. Bu arada uzun zamandır pembe bir kalp emojisi bekleyenler de bu yıl istediklerine kavuşacak gibi görünüyor.

Bazı yeni hayvanlar ve bitkiler olmadan emoji güncellemesi eksik kalırdı. Emoji 15, kimsenin kumsalda bulmak istemediği bir denizanası emojisinin yanı sıra yeni memeliler ve kuşlar içeriyor. Bu yıl bir geyik yüzü, eşek, kara kuş, kaz ve kanat görüyoruz. Sümbül, zencefil ve bezelye de yolda olan bitkiler arasında bulunuyor.

Latin müzik hayranları, marakasların bu yıl iOS ve Android’de emoji olarak görüneceğini duymaktan memnun olacaklardır. Ve genç yaşta bir flüt çalmaya zorlandıysanız, o çocukluk anılarını yeniden yaşamak için bir flüt emojisi geliyor.

Emoji 15 için toplam 31 emoji öneriliyor. Bu, geçen yılki 112 ve 2020’deki 334 öneriden önemli ölçüde daha az. Emojipedia, “Aslında bu, Unicode’un herhangi bir zamanda önerdiği en az sayıda yeni emoji.” nitelendirmesini yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER