Teknoloji

Emoji 14.0 için finale kalan seçenekler belli oldu

emoji 14.0

17 Temmuz bir süredir Dünya Emoji Günü olarak kutlanıyor. Bu özel günün arifesinde Unicode Consortium’un Emoji 14.0 için değerlendirmeye aldığı finalist karakterler belli oldu. Finale kalan adaylar arasında eriyen bir gülen yüz, disko topu, fasulyeler ve farklı deri renklerindeki çeşitli el emojileri bulunuyor.

Unicode Consortium nihai kararını eylül ayında verecek. Seçilen emojiler de 2021’in sonlarından itibaren kullanıcıların cihazlarında boy göstermeye başlayacak.

2014’ten bu yana duyurulan her potansiyel emoji listesinde çeşitlilik ve kapsayıcılık düşüncesiyle hazırlanan karakterler bulunuyor. Bu yıl da listede farklı renklerde el sıkışma emojilerinin bulunması dikkat çekiyor. Bunun görünenden daha önemli bir ekleme olduğunu belirtmek gerekiyor. Daha önce teknik kısıtlamalar nedeniyle el sıkışma emojisini farklı renklerle sunmak mümkün olmamıştı. Ancak iki yıllık çalışmanın ardından Emoji 14.0 ile birlikte bu durum değişiyor.

Unicode Consortium’un söz konusu liste üzerindeki çalışmasının tahmin edilenden daha uzun sürdüğünü hatırlatmak gerekiyor. Kuruluş, Emoji 14.0’ın 2020’deki çıkışını küresel koronavirüs salgını nedeniyle ertelemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER