Teknoloji

Elon Musk: Yapay zekâ Kuzey Kore’den çok daha tehlikeli

elon musk twitter avrupa birliği
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

elon muskElon Musk, yapay zekânın tehlikeleri konusunda uyarılarda bulunmayı sürdürüyor. Eksantrik milyarder, bu uyarıları yaparken gündeme dokunmaktan da geri kalmıyor. Musk, yapay zekânın Kuzey Kore’nin nükleer kapasitesinden çok daha tehlikeli olduğunu belirtti.

SpaceX ve Tesla CEO’su, yapay zekâya ilişkin endişelerini her zaman yaptığı gibi Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Musk’ın açıklaması, zamanlaması bakımından da ilginç olarak nitelenebilir. Musk’ın desteklediği yapay zekâ motoru OpenAI, Dota 2 turnuvasında gerçek oyuncuları mağlup etmeyi başarmıştı.

Musk, yapay zekânın en tehlikeli uluslararası gelişmelerden biri olabileceği fikrini sıklıkla dillendiriyor. SpaceX ve Tesla CEO’su, ilk olarak 2014’ün ekim ayında yapay zekâ için “insan varlığına en büyük tehdit” tanımlamasını yapmıştı. Musk, daha sonra OpenAI gibi projelere yatırım yapmasına rağmen bu fikrinden vazgeçmemişti. Sıra dışı milyarder, yapay zekâ alanındaki yatırım ve çalışmalarını ise “neler olup bittiğini yakından izlemek” şeklinde niteliyor.

Musk, kâr amacı gütmeyen yapay zekâ araştırma şirketi OpenAI’ı desteklemeye 2015’in aralık ayında başlamıştı. Şirkette eş başkanlık görevini üstlenen Musk, daha öncesinde Google’ın yapay zekâ girişimi Deepmind AI’ya da yatırım yapmıştı.

Elon Musk yapay zekâ nedeniyle Mark Zuckerberg ile de karşı karşıya gelmişti

Musk kısa süre önce yapay zekâ konusundaki görüş farklılıkları yüzünden Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ile de karşı karşıya gelmişti. Musk, Zuckerberg’in yapay zekâ konusundaki anlayışının kıt olduğunu iddia etmişti.

İLGİLİ HABERLER