Teknoloji

Elon Musk Virgin Galactic ile uzaya gitmek için yer ayırttı

elon musk virgin galactic

Elon Musk ve Richard Branson, şirketleri SpaceX ve Virgin Galactic ile uzay turizmi hedefini gerçekleştirmek için çalışıyorlar. Birbirine rakip olan bu ikilinin arasının pek iyi olmadığı düşünülse de, ikili şaşırtıcı biçimde oldukça iyi ve yakın bir ilişkiye sahip.

Virgin Galactic’ten The Wall Street Journal’a yapılan açıklamada, Elon Musk’ın Virgin Galactic’le uzaya gitmek için rezervasyon yaptırdığı belirtildi. Musk’ın yolcu listesinde kaçıncı sırada olduğu bilinmese de, yolculuğunun ilgi çekeceğini tahmin etmek pek zor değil.

Virgin Galactic’in sahibi Richard Branson da kısa süre önce The Sunday Times gazetesine verdiği bir röportajda Musk’ın arkadaşı olduğunu söylemiş ve bir gün SpaceX’in roketiyle uzaya gidebileceğini belirtmişti. Branson, Twitter hesabında Musk ile poz verdiği bir fotoğrafı da paylaştı.

Uzay turizmi yarışının bir diğer katılımcısı olan Blue Origin’in sahibi Jeff Bezos’un bu fotoğrafta yer bulması ise pek kolay görünmüyor. Blue Origin’den Virgin Galactic için yapılan açıklamalarda şirket eleştirilmiş ve Branson ile ekibinin uzayın kenarından döneceği belirtilmişti. Daha sonra Branson’a “muhteşem bir uçuş” dileği iletilse de, Bezos ve Branson’ı kısa vadede böyle yakın bir şekilde görmek pek olası değil.

Virgin Galactic ve SpaceX’in doğrudan rakip olmaması, Richard Branson ve Elon Musk dostluğunu kolaylaştıran bir faktör olarak değerlendirilebilir. Virgin Galactic yörüngeyi tamamlamayan uçuşlarla uzay turizmi gerçekleştirmeye odaklanırken, SpaceX’in yolculuklarında Ay’ın yakınından geçmek odakta bulunuyor. SpaceX’in yoğunlaştığı bir diğer alan da, pahalı uyduları ve kargoları uzaya götürmek. Bunlara ek olarak, Elon Musk ve Richard Branson’ın “sıra dışı” düşünce yapıları da ikiliyi yakınlaştırmışa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER