Manşetler

Elon Musk Twitter’ın WeChat ve TikTok gibi olmasını istiyor

elon musk twitter

Elon Musk Twitter çalışanlarıyla gerçekleştirdiği soru-cevap etkinliğinde mikro blog servisine dair plan ve hedeflerinden bazılarını paylaştı. Twitter’ın 1 milyar kullanıcıya ulaşmasını istediğini söyleyen Musk, bunun için mikro blog servisinin WeChat ve TikTok’a benzemesi gerektiğini belirtti.

Twitter’ın kullanıcı tabanını genişletme ve etkileşimi artırma yöntemleri hakkındaki bir soruyu yanıtlayan Musk, platformun daha fazla işe yarar bilgi sunmasının önemli olduğunu dile getirdi. Twitter’ın yeni sahibi, insanların hem çok eğlenmesinin hem de bilgilendirilmesinin önemli olduğuna da vurgu yaptı.

Twitter’ı bir tür “süper platform” hâline dönüştürmek istediği anlaşılan Musk’ın örnek olarak gösterdiği ilk platform WeChat oldu. WeChat Çin’de bir sosyal medya servisi olmanın ötesine geçiyor ve ödeme, oyun, taksi çağırma gibi alanlarda da hizmet veriyor.

WeChat’in Çin dışında bir muadilinin olmadığını söyleyen Musk, sözlerine şöyle devam etti: “Aslında Çin’deyken tüm hayatınızı WeChat ile yaşıyorsunuz. Twitter’da böyle bir deneyimi oluşturabilirsek bu büyük bir başarı olur.”

Musk’ın övdüğü bir diğer sosyal ağ ise TikTok oldu. TikTok’un algoritmasının “sıkıcı olmadığını” söyleyen Twitter’ın yeni sahibi, mikro blog servisinin de daha ilgi çekici olması için benzer şekilde “yontulabileceğini” belirtti. Twitter’ın haberleri öne çıkarmakta daha etkili olabileceğini belirten Musk, “Bence Twitter ciddi konularda insanları bilgilendirme konusunda daha iyi olabilir” şeklinde konuştu.

Musk, “Twitter için 5-10 yıllık hedefleriniz nedir?” sorusuna ise şu şekilde yanıt verdi: “Gerçekliğin doğasını daha iyi anlayabildiğimiz daha güçlü ve uzun ömürlü bir uygarlığa katkı sağlamak.”

Musk, etkinlik sırasında Twitter’ın abonelikler ve ödemeler konusuna daha fazla odaklanmasını istediğini bir kez daha dile getirdi. Onaylanmış hesap isteyenlerin bunun için para ödemesi gerektiğini savunan Twitter’ın yeni sahibi, bazı paylaşımların motivasyonunun daha iyi anlaşılabilmesi için “ironi” etiketi eklenmesini önerdi.

Musk’ın Twitter çalışanlarının sorularına verdiği yanıtlar, eksantrik milyarderin mikro blog servisi için büyük değişimler planladığını gösteriyor. Şirketi mali açıdan daha disiplinli hâle getirmeyi istediğini belirten Musk, bazı “harici” çalışanların evden çalışmaya devam etmesine tamamen karşı olmadığını dile getirdi. Twitter CEO’luğunu üstlenmesi konusundaki bir soruya yanıt vermeyen Musk, mikro blog servisiyle yakından ilgileneceğini ise açık bir şekilde gösterdi.

Elon Musk Twitter çalışanlarıyla olan sanal buluşmasının sonlarına doğru uzaydan bahsetti. Dünya’nın yaşı ve diğer gezegenlerdeki ölü uygarlıklardan bahseden Musk, uzaylıların varlığına dair henüz somut bir kanıt görmediğini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER