Teknoloji

Elon Musk Twitter çalışanlarıyla ilk kez bir araya gelecek

elon musk openai

Elon Musk Twitter çalışanlarıyla şirketi satın alacağının açıklanmasının ardından ilk defa bir araya gelecek. Anlaşmanın duyurulduğu nisan ayından bu yana beklenen buluşma 16 Haziran’da gerçekleşecek.

Musk’ın bu görüşmede Twitter çalışanlarından gelen soruları yanıtlaması bekleniyor. Tesla CEO’su bir süre önce Twitter’ın sahte hesaplarla ilgili gerekli verileri paylaşmaması durumunda anlaşmadan vazgeçebileceğini açıklamıştı.

Buluşmanın duyurusu Twitter CEO’su Parag Agrawal tarafından çalışanlara gönderilen bir e-postayla yapıldı. Twitter CEO’su çalışanların Musk’a sorularını buluşma öncesinde iletebileceğini belirtti.

Musk ve Twitter çalışanları bu buluşmada ilk kez doğrudan iletişim kurmuş olacak. Mikro blog servisinin çalışanlarının Musk’ın şirketi satın almasından rahatsız olduğuna dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Bazı Twitter çalışanlarının şirket kültürünün zarar görmesinden endişe ettiği belirtilirken, Musk’ın SpaceX ve Tesla personelinin ofise dönmeleri için verdiği ultimatomun da bu endişeleri artırdığı öne sürülmüştü.

Musk ve Twitter arasındaki gerilim, Musk’ın Twitter yönetimini anlaşmadan vazgeçmekle tehdit etmesiyle birlikte daha da artmıştı. Twitter CEO’su Agrawal, bir dizi paylaşımla mikro blog servisinin sahte hesap tespitinde kullandığı yöntemleri savunmuş; Musk da bu paylaşımlara kaka emojisiyle yanıt vermişti. Ancak bir süre sonra Twitter’ın istediği bilgileri Musk’la paylaşmayı kabul ettiği haberi gündeme gelmişti.

Elon Musk Twitter hisseleri için hisse başına 54.20 dolar değer biçmişti. Mikro blog servisinin hisseleri New York Borsası’nda hâlihazırda 37.03 dolar seviyesinden işlem görüyor.

İLGİLİ HABERLER