Manşetler

Elon Musk Twitter yönetimini dize getirdi

elon musk twitter

Elon Musk Twitter yönetimini dize getirmeyi başarmışa benziyor. The Washington Post gazetesinin haberine göre, mikro blog servisi şirket içi verilerinin büyük kısmını Musk’ın erişimine açacak. Bu veriler arasında platformda her gün paylaşılan 500 milyondan fazla tweet’in detayları da yer alıyor.

Bu veriler Twitter’da neler olup bittiğini gerçek zamanlı şekilde görmeyi ve analiz etmeyi sağlıyor. Cihaz verileri ve platforma erişen hesaplarla ilgili bilgiler de Musk’ın erişimine açılacak pakette mevcut olacak.

Twitter, Musk’ın 44 milyar dolarlık teklifini geçtiğimiz nisan ayında kabul etmişti. Musk geçtiğimiz ay sahte hesaplarla ilgili endişelerini gerekçe göstererek süreci geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı. Twitter bot hesapların günlük aktif kullanıcı sayısındaki payının yüzde 5’in altında savunuyor. Musk ise satın almayı tamamlamadan önce bu iddiayı doğrulamak istiyor. SpaceX ve Tesla CEO’su, kısa süre önce yaptığı açıklamada Twitter yönetimini bilgi saklayarak satın alma anlaşmasını ihlâl etmekle suçlamıştı.

Twitter’dan o dönemde yapılan açıklamada, şirketin sürecin tamamlanması için Musk’la bilgi paylaşmaya devam ettiği belirtilmişti. Mikro blog servisinden The Washington Post’a gönderilen son açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Bu anlaşmanın hissedarlarımızın çıkarlarına en doğru şekilde hizmet ettiğine inanıyoruz. Süreci tamamlamak ve satın almayı anlaşılan fiyattan gerçekleştirmek için kararlıyız.”

Elon Musk Twitter yönetimini “anlaşmadan çekilirim” tehdidiyle ikna etmiş gibi görünüyor. Musk’ın bot hesap sayısının net şekilde belirlenmesi konusundaki ısrarına ise şaşırmamak gerekiyor. Twitter’ı satın almak için kişisel servisinden 33 milyar dolar verecek olan Musk, haklı şekilde mikro blog servisinin sunduğu verilerin doğruluğundan emin olmak istiyor.

İLGİLİ HABERLER