Manşetler

Elon Musk Twitter’ın kullanıcı sayısını dörde katlamayı hedefliyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter yönetimi geçtiğimiz ayın sonlarında Elon Musk tarafından sunulan satın alma teklifini kabul etmişti. Açıklamanın ardından en sık sorulan sorulardan birisi de Twitter’ın Musk yönetiminde nasıl bir değişimden geçeceği. Sürecin tamamlanmasına daha uzun bir süre olsa da, Musk’ın ihtiyaç duyduğu maddi kaynağı sağlamak için vizyonunu yatırımcılara göstermesi gerekiyor. Ünlü milyarderin bu doğrultuda yatırımcılara yaptığı sunumun detayları ortaya çıktı.

2021’in sonu itibarıyla Twitter’ın aylık kullanıcı sayısı 217 milyon olarak açıklanmıştı. Musk bu sayının 2025’in sonu itibarıyla 600 milyona yaklaşmasını, 2028’de ise 931 milyona ulaşmasını hedefliyor. Bu da önümüzdeki altı yıllık dönemde Twitter’ın kullanıcı sayısının dört kattan fazla artacağı anlamına geliyor. Musk, “X” olarak nitelediği ücretli servisin de 104 milyon aboneye ulaşması hedefliyor. Bu ürünün ne olacağı bilinmiyor. Ancak Musk daha öncesinde reklamsız bir Twitter deneyimi istediğinin ipucunu vermişti.

Musk’ın sunumunda oldukça iddialı gelir hedefleri olduğunu belirtmek gerekiyor. Eksantrik milyarder Twitter’ın yıllık gelirinin 2028 itibarıyla 26.4 milyar dolara ulaşmasını hedefliyor. Mikro blog servisi geçtiğimiz yıl 5 milyar dolar kazanmıştı. Musk, Twitter’ın gelir kaynaklarını da çeşitlendirmeyi istiyor. Şirket hâlihazırda gelirlerinin yüzde 90’ını reklamlardan elde ediyor. Musk 2028’de bu oranın yüzde 45 seviyesine inmesini hedefliyor. 2028 projeksiyonunda reklam geliri 12 milyar dolar, abonelik geliri ise 10 milyar dolar olarak gösteriliyor.

Bu iddialı hedeflere ulaşmak için Twitter’ın çok sayıda ücretli abonesi olması gerekiyor. Musk, Twitter Blue’nun abone sayısının 2025’te 69 milyona ve 2028’de ise 159 milyona ulaşmasını hedefliyor. Twitter Blue geçtiğimiz kasım ayında ABD’de 3 dolarlık aylık ücret karşılığında faaliyete geçmişti. Blue aboneliği reklamsız haber makaleleri ve gönderilen tweet’i geri almak gibi imkanlar sunuyor. Musk’ın bahsettiği gizemli “X” ürününün detayları bilinmiyor. Ancak Twitter’ın yeni sahibinin ücretli deneyim konusuna büyük önem verdiği anlaşılıyor.

Elon Musk, Twitter ile ödeme sektöründe de daha fazla gelir elde etmeyi hedefliyor. Mikro blog servisinin 2023’te ödeme hizmetlerinden 15 milyon dolar kazanması amaçlanıyor. 2028 için belirlenen gelir hedefi ise 1.3 milyar dolar. Twitter’da hâlihazırda alışveriş ve bahşiş özellikleri çok sınırlı bir seviyede. Ancak bu özellikler henüz şirketin bilançosuna bir etki yapmıyor.

İLGİLİ HABERLER