Manşetler

Elon Musk: Twitter için iflas ihtimal dışı bir durum değil

elon musk twitter

Elon Musk Twitter’da yönetimi iki hafta önce devralmıştı. O günden bu yana adeta bir hız trenine binen şirkette pek çok değişiklik yaşanıyor. İş gücünde yüzde 50’lik bir kesintiye giden Musk, kalan personelle gerçekleştirdiği toplantıda şirketin çok para kaybettiğini ve iflasın ihtimal dışı olmadığını dile getirdi.

Twitter 2019’dan bu yana kâr edemiyor. Elon Musk’ın şirketin yönetimini ele almasının ardından çok sayıda markanın platforma reklam vermekten vazgeçmesiyle birlikte reklam gelirinde de belirgin bir düşüş yaşanmıştı. Musk toplantıda Twitter’ın 2023’teki net negatif nakit akışının milyarlarca dolar olabileceğini belirtti.

Aynı zamanda SpaceX ve Tesla’nın da CEO’su olan Musk, Twitter’ın geleceğinin yenilenen Twitter Blue abonelik servisine bağlı olduğunu dile getirdi. Musk, “Twitter’ı hayatta tutmak için abonelik konusuna bu kadar yoğun şekilde önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Musk, şirketin uzaktan çalışma politikasının sonlandırıldığını personele bir kez daha hatırlattı. Twitter’ın patronu, fiziksel olarak ofise gelebilecek durumda olan ancak gelmeyen kişilerin istifalarının kabul edileceğini dile getirdi.

Elon Musk Twitter’ın üst düzey yöneticilerini tutmakta zorlanıyor

Elon Musk Twitter’ın başına geçer geçmez şirkette bazı üst düzey yöneticilerin işine son vermiş ve bunu şirket genelindeki yüzde 50’lik iş gücü kesintisi izlemişti. Mikro blog servisinin üst yönetimindeki sarsıntılar hâlâ devam ediyor. Son haberlere göre; şirketin bilgi güvenliği şefi, gizlilik şefi ve uyumluluk şefi görevlerinden istifa etti. Twitter’ın bu istifalar nedeniyle ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından yeni cezalara çarptırılabileceği söyleniyor. Bu isimlere son olarak güven ve emniyetten sorumlu yönetici Yoel Roth ve istemci çözümlerinden sorumlu başkan yardımcısı Robin Wheeler’ın eklendiği öğrenildi.

Yeni Twitter Blue aboneliklerinin dağıtım süreci de mikro blog servisi için pek kolay gitmiyor. Mavi tiki bu abonelikle paralı hâle getiren Twitter, bazı hesaplara doğruluklarını göstermek için “resmi” etiketi eklemiş, ancak kısa süre içinde bu etiketleri kaldırmıştı. Bu etiketler hâlihazırda yeniden kullanıma sunulmuş durumda. Elon Musk Twitter çalışanlarına yaptığı açıklamada mavi tiki kötüye kullananları tespit etmenin en büyük önceliklerden biri olduğunun altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER