Teknoloji

Elon Musk Twitter için daha az para ödemek istiyor

twitter elon musk

Elon Musk ve Twitter arasında platformdaki bot sayısı nedeniyle başlayan gerginlik devam ediyor. Musk, platform için verdiği ve kabul edilen 44 milyar dolarlık teklifi yeniden değerlendirme konusunda istekli görünüyor.

ABD’nin Miami şehrinde düzenlenen bir konferansta konuşan ünlü milyarder, Twitter’ı daha düşük bir fiyat karşılığında satın alma ihtimalinin gündemde olduğunu belirtti. Musk’ın geçtiğimiz nisan ayında kabul edilen teklifinde hisse başına yüzde 38 oranında bir ekstra ödeme söz konusuydu.

Musk, şu ifadeleri kullandı: “Bana bot sayısını bilmenin mümkün olmadığı söylendi. Tıpkı insan ruhu gibi, Twitter’daki bot sayısı da bilinmez.”

Musk’ın daha düşük fiyat açıklamasının beklenmeyen bir manevra olduğu söylenebilir. Geçtiğimiz ayki bonkör teklifin ardından böyle bir ihtimalin belirmesi kulağa oldukça şaşırtıcı geliyor.

Musk geçtiğimiz hafta Twitter’ı satın alma sürecinin geçici olarak durduğunu açıklamış ve bunun nedeninin Twitter’daki bot sayısının şirketin tahmininden fazla olması olduğunu belirtmişti. Ekibinin bot sayısının tespiti için bağımsız bir analiz hazırladığını dile getiren Musk, takipçilerinden de bot sayısı konusundaki fikirlerini paylaşmalarını istemişti. Musk daha sonra Twitter’ın hukuk ekibi tarafından şirketin bot hesap sayısını hesaplama yöntemini açığa çıkarması nedeniyle uyarılmıştı.

Daha sonrasında ise Twitter CEO’su Parag Agrawal, bir dizi tweet ile bot sayısını hesaplamak için şirket dışından yapılan çalışmaların yanlış sonuç vereceğini, çünkü şirketin bazı özel verilerden de yararlandığını belirtmişti. Musk da bu paylaşımlara yine Twitter üzerinden yanıt verirken, tweetlerinden birinde sadece kaka emojisinin bulunması dikkat çekmişti.

Wedbush Securities isimli finansal danışmanlık şirketinde çalışan analist Dan Ives’a göre, Musk’ın Twitter’ı satın alma ihtimali yüzde 50’nin altına inmiş durumda. Bu anlaşma gerçekleşmediği takdirde Musk’ın 1 milyar dolarlık br ödeme yapması gerekecek. Ancak uzmanlara göre, Elon Musk Twitter tarafından finansal zarara yol açtığı gerekçesiyle dava da edilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER