Teknoloji

Elon Musk işten çıkarmalar konusunda Twitter çalışanlarının içini rahatlattı

elon musk twitter

Elon Musk Twitter genel merkezine elinde bir lavabo ile giriş yapmıştı. Bu anları “Aklınıza girmesine izin verin” açıklamasıyla paylaşan Musk, büyük ölçekli işten çıkarmalardan endişe eden Twitter çalışanlarının korkularını gidermiş gibi görünüyor.

Musk’ın Twitter’ı satın alma süreci tamamlandıktan sonra şirket çalışanlarının yüzde 75’ini işten çıkarmayı planladığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Bloomberg’in haberine göre; Musk, Twitter çalışanlarına iş gücünde yüzde 75 oranında yani 7500 kişilik bir kesinti planlamadığını belirtti.

Ancak bu durum, şirkette hiçbir şeyin değişmeyeceği anlamına gelmiyor. Musk geçtiğimiz haziran ayında Twitter çalışanlarıyla bir araya geldiğinde düşük performans gösteren kişilerin işlerini korumasını anlamadığını belirtmişti.

Twitter’da Musk platformu satın almasa da işten çıkarmaların planlandığına dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti. Şirketin mevcut yönetiminin yüzde 25’lik bir kesinti planladığı ortaya çıkan şirket içi belgelerde görülmüştü. Bu da yaklaşık 1900 kişinin işinden olabileceği anlamına geliyor. Büyük altyapı kesintilerinin ve bazı veri merkezlerinin kapanmasının da şirket yöneticilerinin planları arasında olduğu belirtilmişti.

Elon Musk Twitter için nihai imzayı 28 Ekim itibarıyla atmayı planlıyor. SpaceX ve Tesla CEO’su mikro blog servisi için ilk teklifini nisan ayında vermiş ve bu teklif şirket yönetimi tarafından kabul edilmişti. Ancak yaz aylarında karar değiştiren Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçmiş ve taraflar davalık olmuştu. Mahkeme sürecinin başlamasına kısa bir süre kala fikir değiştiren Musk, orijinal teklifini yeniden sunmuştu.

İLGİLİ HABERLER