Manşetler

Elon Musk Tesla hissesi satmayı sürdürüyor

elon musk tesla bitcoin

Elon Musk Tesla hissesi satmaya devam ediyor. ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na sunulan bilgiye göre, Musk 3.5 milyar dolar değerinde Tesla hissesini elden çıkardı. Böylelikle 2021’in kasım ayından bu yana Musk’ın sattığı Tesla hisselerinin toplam değeri 39 milyar doları geçti. Kasım 2021’in Tesla hisselerinin en yüksek noktasına ulaştığı dönem olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Musk dünyanın en zengin insanı unvanını da kısa süre önce Fransız Bernard Arnault’ya kaptırmıştı. Kasım ayında 3.4 milyar dolarlık Tesla hissesi satan Twitter’ın yeni sahibi; ağustos ayında 6.9 milyar dolar ve nisan ayında da 8.4 milyar dolarlık hisse satışı yapmıştı. Musk önce nisanda, daha sonrasında da ağustos ayında bir daha hisse satmayacağını açıklamıştı.

Musk ekim ayının son günlerinde Twitter’ın yönetimini devralmıştı. Yeni yönetimin uygulamalarına tepki gösteren reklam verenler Twitter’ı hızla terk etmeye başlamış ve kasım ayında platformun reklam yöneticisinin trafiği yüzde 85 oranında azalmıştı. Halka açık bir şirket olarak geçirdiği son yılda Twitter’ın gelirlerinde reklamların payı yüzde 89 seviyesindeydi. Ofis kirasını ve seyahat masraflarını ödemeyi durduran Twitter, işten çıkarmalar nedeniyle de sıkıntılı zamanlar yaşıyor.

Elon Musk Tesla hissesi satarak Twitter’ın finans açığını kapatıyor

Satın alma anlaşması çerçevesinde Twitter’ın her yıl 1 milyar dolar borç ödemesi gerekiyor. Musk’a finansman sağlayan bazı bankaların Twitter’a verdikleri parayı zarar olarak göstermeye hazırlandığı da konuşuluyor. Mikro blog servisinin bu kötü şöhretten kurtulmasının en kesin yolu ise Musk’ın bazı ödemeleri şahsen üstlenmesi gibi görünüyor.

Elon Musk Tesla hisselerini elden çıkarmaya devam ederken, şirketin hisseleri de değer kaybediyor. The Wall Street Journal’ın haberine göre, şirketin hisseleri son iki yılın en düşük seviyesini görmüş durumda. Tesla borsadaki son işlem gününü 156.80 dolar hisse değeriyle tamamladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER