Teknoloji

Elon Musk Tesla hissesi satmaya devam ediyor

elon musk tesla bitcoin

Elon Musk Tesla hissesi satmayı sürdürüyor. ABD Borsa ve Menkul Kıymetler Komisyonu’na (SEC) sunulan belgelere göre, Twitter’ın yeni sahibi 3.4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattı.

Böylelikle Musk’ın 2020 içinde sattığı Tesla hisselerinin toplam değeri 20 milyar dolara yaklaştı. Bu satışlardan gelen paranın büyük kısmı, Musk’ın Twitter’ı satın almak için ödediği 44 milyar doların finansmanında kullanıldı.

Musk, geçtiğimiz nisan ayında 8.4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi satmıştı. Ağustos ayında ise 6.9 milyar dolarlık hisse satışı gerçekleştirmişti. SpaceX, Tesla ve Twitter’ın patronu, nisan ayındaki satışın ardından bir daha Tesla hissesi satmayacağını belirtmişti. Aynı açıklama ağustos ayındaki satıştan sonra da tekrarlanmıştı.

Musk’ın dümene geçmesinden bu yana Twitter’da işler pek yolunda gitmiyor. Bazı büyük reklam verenler Musk’ın kontrolü ele almasının ardından mikro blog servisiyle çalışmayı durdurmuştu. Şirketin en üst düzey reklam yöneticisi Sarah Personette, Musk’ın gelişinden bir gün sonra Twitter’dan ayrılmıştı. Bazı reklam verenlerle bir araya gelen Musk bu görüşmeden de aradığını bulamadığı ve bazı markaların bu görüşmeden sonra Twitter’a reklam vermekten vazgeçtiği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Markaların Musk’ın Twitter’ın moderasyonuyla ilgili yorumlarından ve eylemlerinden rahatsız olduğu söyleniyor.

Elon Musk Tesla hissesi satmayı sürdürebilir

Kârlı bir şirket olmayan Twitter’ın en büyük gelir kaynağını reklamlar oluşturuyor. Şirketin Musk’ın aldığı borcun yıllık faizi olan yaklaşık 1 milyar doları da ödemesi gerekiyor.

Musk’ın aldığı kredileri geri ödeyebilmesinin Twitter’ın reklam gelirlerinden başka yolları da mevcut. Bunların en etkilisi de borcun bizzat eksantrik milyarder tarafından ödenmesi gibi görünüyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde Elon Musk Tesla hissesi satmaya devam ederse bu sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER